Чиновники передмістя Києва роблять бізнес на дітях: сільрада скуповує садки за мільйони

У передмісті Києва, у Софіївській Борщагівці, твориться щось дивне: сільрада активно скуповує приватні дитячі садки та землю під ними, причому за цінами, які явно завищені. Найцікавіше, що продавцями виявляються люди з оточення тих, кому ця ж сільрада раніше допомагала отримати цю землю.

Все це виглядало б просто дивно, якби не один момент – сини голови товариства Олеся Кудрика раптово розбагатіли за останні роки, обзавівшись активами на десятки мільйонів гривень.

Про це розповіли у Bihus.Info.

Дитячий садок / фото: скриншот Youtube

Історія почалася ще 2020 року, перед місцевими виборами. Саме тоді сільрада купила перший дитячий садок – “Дивосвіт”, що знаходиться на території ЖК “Софія Київська”. Обійшлася ця купівля майже 70 мільйонів гривень, хоча аналогічні сади в інших регіонах будують за куди менші гроші.

Продавцем саду стала компанія “Броквітал“, яка до цього взагалі не займалася нічим серйозним, а відразу після продажу взагалі припинила активну діяльність. Її власник, Ярослав Зайченко, виявився пов’язаним з екс-нардепом Сергієм Скуратовським, для якого сільрада і виводила землю під забудову кілька років тому.

Дитячий садок / фото: скриншот Youtube

Але це був лише початок. Восени 2020 року сільрада купила ще один дитячий садок – “Совеня” за 47 мільйонів гривень. Плюс окремо купив землю під ним за 1,7 мільйона гривень. Продавцем виявився відомий місцевий забудовник Сергій Одарич, який навесні цього року продав ще й укриття для цього саду, заробивши на цьому майже 12 мільйонів гривень.

Останньою краплею стало придбання дитячого садка “Левеня” у 2023 році за майже 100 мільйонів гривень. Садок знаходився на території ЖК “Львівський затишок”, і його власником був нардеп Віктор М’ялик, відомий своїми скандалами та підозрами в ухиленні від податків.

Примітно, що садочок вже працював як приватний, і його покупка ніяк не покращила ситуацію із нестачею місць для дітей. Для М’ялика ця угода була явно вигідною – за декларацією він здавав садок в оренду і заробляв на цьому близько 1 мільйона гривень на рік.

Житловий комплекс / фото: скриншот Youtube

І ось, незважаючи на всі ці дорогі оборудки, сини голови сільради Олеся Кудрика раптово стали власниками цілого житлового комплексу у Софіївській Борщагівці.

Два будинки загальною площею 1300 квадратних метрів можуть коштувати мільйон доларів. Коли Кудрика спитали, звідки у його синів такі гроші, він плутався у відповідях і припустив, що будинки продавалися дуже дешево, а сини нібито працюють у IT-сфері.

Ольга Степанова

Recent Posts

Субсидія не для всіх: кому не дадуть допомогу від держави

Українці, які не можуть самостійно сплатити за житлово-комунальні послуги, можуть звернутися до держави по субсидію. Проте…

6 хв. ago

Хрущовки підуть під реконструкцію: куди подінуться мешканці старих багатоповерхівок

В Україні розглядають план реконструкції старих житлових будинків і можуть представити законопроєкт до кінця року,…

15 хв. ago

Чи мобілізують офіцерів запасу: юрист дав відповів

В Україні триває воєнний стан і загальна мобілізація. Однак категорії деякі чоловіки можуть бути звільнені від…

24 хв. ago

Деякі пенсіонери можуть не платити за землю: кого це стосується

Українські пенсіонери мають низку пільг, однією з таких є звільнення від сплати податку за земельні ділянки.…

32 хв. ago

У ТЦК розповіли, хто отримає повістки поштою, незалежно від оновлення даних

Усім військовозобов'язаним передбачене розсилання повісток через пошту. Не має значення чи актуалізували вони свої облікові…

41 хв. ago

Українцям готують революцію у сфері ЖКП: що зміниться

Кабінет міністрів України запускає експериментальний проєкт єдиної платформи для оплати комунальних послуг через смартфон. За…

50 хв. ago