Над Києвом та областю збито приблизно 30 ворожих ракет, зокрема і балістичні

Під час чергового ворожого обстрілу столиці 21 березня працювали сили протиповітряної оборони. Зокрема, у небі над Києвом збили приблизно 30 ракет. Про це заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Після паузи в 44 дні ворог завдав чергового ракетного удару по Києву. Противник застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та балістичні ракети з території РФ. Повітряна тривога в столиці тривала майже три години.

Після складних маневрів в суміжних областях, ракети заходили на столицю одночасно з різних напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено приблизно три десятки ворожих ракет, зокрема і балістичні.

За попередніми даними, внаслідок ракетного удару:

  • у Шевченківському районі пошкоджено багатоповерховий житловий будинок із загорянням квартири, проводиться евакуація людей; за іншою адресою загорілися авто; в деяких будинках вибуховими хвилями пошкоджено вікна;
  • у Святошинському районі уламки пошкодили в будівлю дошкільного навчального закладу, також зафіксовано пошкодження багатоповерхового житлового будинку і в цьому районі теж горіли авто;
  • у Подільському районі уламків впали на територію нежитлової забудови та на дах житлового будинку із подальшим загорянням; також зафіксовано займання на даху нежитлової двоповерхової будівлі.

Усі екстрені служби працюють на місцях пригод, триває ліквідація наслідків ракетного удару. Інформація оновлюється та уточнюється.

Як відомо, у кількох районах Києва зафіксовано пожежі та падіння уламків ракет, зокрема на дитсадок та житловий будинок. У Шевченківському районі, де горить квартира в житловому будинку, відбувається евакуація мешканців будинку.

Станом на 6.30 кількість постраждалих через ранкову атаку на Київ збільшилася до десяти. Двох із них госпіталізували. Іншим медики надали допомогу на місці. Наразі достеменно відомо про двох постраждалих – дівчинку 11 років та чоловіка 38 років. Без загиблих.

Уночі близько десяти бомбардувальників Ту-95 МС запустили ракети по Україні. По всій країні була оголошена масштабна повітряна тривога.

Ольга Степанова

Recent Posts

На українців чекає день без відключень світла: список дат і областей від “Укренерго”

З 9 по 24 липня в Україні змінять графіки відключень світла, і в кожній області в…

36 секунд ago

У Києві водія оштрафували на 102 тисячі гривень: що він порушив

Під час рейдової перевірки інспектори Укртрансбезпеки Відділу державного нагляду у м. Києві зупинили самоскид марки HOWO. Автомобіль…

8 хв. ago

«Краще застрелити себе». У РФ почали погрожувати спортсменам, які поїдуть на Олімпіаду

Російський олігарх та очільник Міжнародної боксерської асоціації (IBA) Умар Кремльов заявив, що росіянам, які поїдуть…

20 хв. ago

Кабмін вимагає звіту щодо фортифікацій, на які виділили 38 мільярдів

На засіданні Кабінету міністрів очільник уряду Денис Шмигаль звернувся до Міністерства оборони з дорученням негайно…

29 хв. ago

Студенти молодше 25 теж підлягають мобілізації: юрист пояснила, у якому разі це можливо

В Україні можуть мобілізувати студентів віком до 25 років. При цьому подати до суду на навчальний заклад…

40 хв. ago

Карма? В одній з областей Росії неочікувано запровадили графіки відключення світла

В Росії 5 липня введено графіки тимчасового обмеження електропостачання. Зокрема у Ростові та області через…

47 хв. ago