Чому повітря в Києві не очищується швидко: назвали причину

У Вишгородському районі відбулася масштабна лісова пожежа, зазначили у Департаменту захисту довкілля і адаптації до змін клімату.

У Києві повітря швидко не очищується через низьку швидкість вітру.

Про це в ефірі інформаційного марафону сказав заступник директора Департаменту захисту довкілля і адаптації до змін клімату КМДА Володимир Дундар. “Таке забруднення спостерігається нами з першої години ночі поточної доби. На жаль, через низьку швидкість вітру очищення повітря швидко не відбувається. Маємо надію, що додаткових пожеж не буде і найближчим часом ми зможемо вже вільно пересуватися містом і дихати чистим повітрям”, – сказав Дундар.

Водночас конкретного прогнозу, коли повітря очиститься, він не може дати, оскільки досі триває ліквідація наслідків пожеж. “Ми прогнозуємо певне збільшення швидкості вітру. Це прямо впливає на швидкість очищення повітря”, – сказав він.

За його словами, повітря буде поступово очищуватися після того, як будуть подолані наслідки пожеж. Він сказав, що фіксується значне перевищення індексу забруднення якості атмосферного повітря.

“Причиною такого забруднення є пожежі на території Київської області. Основний масив пожеж припадає на Вишгородський район. Там горить ліс на території 172 гектарів”, – сказав Дундар. За його словами, станом на зараз пожежу вже локалізовано. Залишок осередку пожежі – близько 2 га.

“Маємо надію, що найближчим часом відповідні служби подолають ці виклики”, – додав він. Дундар сподівається, що завдяки змішуванню повітря природним шляхом вже найближчим часом можна буде дихати чистим повітрям.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

56 секунд ago

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

9 хв. ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

16 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

25 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

34 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

42 хв. ago