По тілу вже пішли виразки: у Києві в ТЦК тримають чоловіка з невиліковною хворобою

У Києві в Дарницькому районному ТЦК тримають без можливості відстрочки чоловіка, хворого на екзему. Мати військовозобов’язаного каже, що військові частини відмовляються забирати його з ТЦК, розуміючи, що хвороба прогресуватиме, а чоловіку буде потрібний спеціальний медичний догляд, взуття тощо. Але у ВЛК Оболонського району вирішили, що він є придатним для військової служби, а хвороба не є фактором, достатнім для відстрочки.

Про ситуацію повідомив нардеп Олексій Гончаренко на своїй сторінці у Facebook. Він показав скриншот з повідомлення, написаного матір’ю військовозобов’язаного у Telegram: за її словами, сина забрали представники ТЦК просто з вулиці у Києві та відправили на проходження військово-лікарської комісії.

“В нього хронічна екзема ще з дитинства. Зараз прогресує по всьому тілі, особливо ноги, стопи, що заважає ходити, до цього – алергія на багато шкідливих факторів. Нещодавно пішов до лікаря, так терміново викликали швидку, везли до лікарні, робили крапельниці. На все це у ВЛК сказали, що це – не фактори на відстрочку”, – зазначила мати військовозобов’язаного мобілізованого чоловіка.

За словами жінки, нині її син перебуває “на ДВРЗ” – тобто у Дарницькому районному ТЦК та СП. Військові частини, в які розподіляють чоловіка, не виявляють цікавості до нього, каже вона, розуміючи, що хворий потребуватиме особливої медичної уваги, йому потрібно буде спеціальне взуття тощо. Так, лікарі однієї з військових частин, побачивши мобілізованого, сказали, що “ніхто з частин його не візьме”, написала жінка.

“Але на ДВРЗ лікарі кажуть, що не мають повноважень відпускати. Я так і не зрозуміла їхньої поведінки. Хвороба прогресує, і вона не лікується. Його не відпускають з ДВРЗ, не дають відстрочки, і сказали, що буде їздити кожен день по частинам, може, хтось візьме до себе”, – зазначила мати мобілізованого, зазначивши, що на деяких частинах тіла її сина вже є виразки, що свідчить про погіршення стану хворого.

Допис матері військовозобов’язаного, який поширив Олексій Гончаренко у Facebook

Коментуючи ситуацію, Олексій Гончаренко зазначив, що вона є “просто свавіллям”. Він також звернувся у пості на Facebook до лікарів з ВЛК Оболонського району з питанням про адекватність ситуації. Цікаво, що в коментарях до посту лікар-андролог Тарас Жиравецький зі Львова (завідувач лабораторії Біокурс, депутат міської ради Львова) зазначив, що екзема є ідіопатичним захворюванням, яке за протоколом є справді невиліковним.

Степаненко Григорій

Recent Posts

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

4 хв. ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

7 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

24 хв. ago

Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що про це відомо

В Україні існує необхідність у збільшенні тарифів на водопостачання та водовідведення.  Про це повідомив президент Асоціації, заступник гендиректора "Київводоканалу"…

31 хв. ago

Ніж у спину Путіна: союзниця Росії передає Україні боєприпаси – Reuters

Індійські виробники зброї продавали європейським країнам артилерійські снаряди, а ті передавали їх Україні. Нью-Делі не втручається, щоб…

36 хв. ago

Нардеп Юрій Камельчук написав заяву про вихід зі “Слуги народу”: які причини

Народний депутат Юрій Камельчук, який обрався до Верховної Ради від "Слуг народу", вирішив написати заяву…

41 хв. ago