Неприємні новини від ДТЕК: у Києві знову починають відключати світло (графік)

У понеділок, 19 серпня, у Києві та області знову почнуть вимикати світло. Нові графіки передбачають відключення електроенергії на кілька годин у вечірній час.

Наразі відомо, що у Києві світла не буде 19 серпня з 17.00 до 21.00. Причина — зростання споживання через аномальну спеку. Про це повідомили у прес-службі “Укренерго”.

Споживання електроенергії в Україні продовжує зростати. У понеділок, 19 серпня, станом на 9:30 рівень споживання на 2,5% вищий, ніж він фіксувався в попередні робочі дні. Це обумовлено поширенням спеки на більшість областей України.

Через зростання обсягу дефіциту потужності в енергосистемі буде застосовано одну чергу відключень — у Києві світла не буде 19 серпня з 17.00 до 21.00.

“Заходи обмеження споживання будуть застосовуватися для всіх категорій споживачів, окрім критичної інфраструктури та підприємств, які оплачують понад 80% імпорту електроенергії для власних потреб. У вказані години застосовуватиметься одна черга відключень”, — йдеться у повідомленні.

Де дізнатися графіки відключень

Дізнатися, коли у вашому будинку не буде світла, можна на наступних ресурсах:

“Протягом дня кількість черг може змінюватись в залежності від актуальної ситуації в енергосистемі. І насамкінець, пам’ятайте про важливість економного використання електроенергії – це допоможе знизити кількість та тривалість відключень”, — зазначили в “ДТЕК”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago