До Києва прийшла мода на скунсів: як тримають тварин у неволі і чи є неприємний запах

У Києві продовжується мода на незвичних домашніх улюбленців. Зараз серед найбільш популярних тварин – скунси. На майданчиках з продажу є чимало оголошень про продаж цуценят цих тваринок за 500-800 доларів. У розплідниках радять купувати тваринок обережно і тільки в перевірених продавців – так можна бути впевненим, що скунс буде контактним, і в нього не буде залоз, які виробляють специфічний запах.

У Києві є декілька розплідників, де розводять цих специфічних тваринок. Продавці описують скунсів, як грайливих та кмітливих тварин, що радо взаємодіють із господарями. До того ж, вони швидко привчаються до лотка, не роблять шкоди і досить дружні. Живуть у вольєрах (їх можна придбати разом із цуценятами), люблять гуляти на вулиці (треба брати на повідок), а на далеку відстань можуть подорожувати у спеціальних сумках-переносках – як звичайні коти.

Мода на скунсів: на онлайн-майданчиках цуценят продають по 800 доларів

Один з розплідників повідомляє про ризики від купівлі “несанкціонованих” скунсів: по-перше, тварин треба купувати від 1,5 до 3 місяців, інакше вони можуть бути менш контактними. По-друге, радять брати лише у спеціалізованих розплідниках, про які є добрі відгуки, і які обіцяють допомогу з утриманням тварин.

“Є розплідники, де можна замовити й придбати ручних малюків для домашнього тримання, вже з видаленими залозами. Не радимо купувати скунсів з рук, на ринках чи у магазинах. Це ризик, пов’язаний з вихованням та здоров’ям”, – кажуть у одному з розплідників.

При купівлі цуценят радять звертати увагу на такі елементи екстер’єру: зуби мають бути білими без нальоту, хутро – вилискувати, білі смуги не повинні мати жовтавого відтінку. Дорослих скунсів приручити значно складніше, аніж цуценят у віці 1,5-3 місяців, тож радять купувати саме таких тваринок. Кажуть: самці більш індивідуальні й самостійні, але гарніші за самиць. Також у розплідниках стверджують, що цуценята й дорослі тварини не мають неприємного запаху. Єдиний вийняток – коли самиця народжує: у кубельці буде стояти сморід. Саме тому тварин вирощують у спеціально пристосованих для цього приміщеннях.

Щоправда, ці тваринки досить вибагливі у їжі. Їхній раціон складається як з продуктів, що є в холодильнику (риба, яйця та курятина), так і з хробаків зоофобуса і мадагаскарських тарганів чи цвіркунів. Їдять також овочеве асорті та деякі молочні продукти. Ціни на цуценят скунсів у київських розплідниках починаються з 600 доларів США.

Ольга Степанова

Recent Posts

Режим сну Меган Маркл і Кейт Міддлтон: які звички приховують королівські сім’ї

Створення оптимального режиму сну має вирішальне значення для забезпечення повноцінного відпочинку. У сучасному світі технологій…

9 хв. ago

Повістки поштою: куди надсилатимуть людям без держреєстрації

Навіть якщо військовозобов’язаний громадянин не має державної реєстрації, це не звільняє його від процесу загальної мобілізації в…

16 хв. ago

На пенсію із повними кишенями грошей: українці можуть отримати одразу 10 окладів

Скористатися можливістю та отримати одразу 10 окладів перед виходом на пенсію можуть працівники державних та…

18 хв. ago

25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито

Актриса "кіно для дорослих", 25-річна блондинка Бонні Блу з Великобританії з початку 2024 року набула…

30 хв. ago

Король Чарльз змінює харчові звички: в обідньому меню з’явилося авокадо

Король Великої Британії Чарльз III, відомий своїм щільним графіком і звичкою пропускати обід, почав вносити…

31 хв. ago

Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати

З наступного року українські діти, які через війну були змушені виїхати за кордон, отримають унікальну…

39 хв. ago