До Києва прийшла мода на скунсів: як тримають тварин у неволі і чи є неприємний запах

У Києві продовжується мода на незвичних домашніх улюбленців. Зараз серед найбільш популярних тварин – скунси. На майданчиках з продажу є чимало оголошень про продаж цуценят цих тваринок за 500-800 доларів. У розплідниках радять купувати тваринок обережно і тільки в перевірених продавців – так можна бути впевненим, що скунс буде контактним, і в нього не буде залоз, які виробляють специфічний запах.

У Києві є декілька розплідників, де розводять цих специфічних тваринок. Продавці описують скунсів, як грайливих та кмітливих тварин, що радо взаємодіють із господарями. До того ж, вони швидко привчаються до лотка, не роблять шкоди і досить дружні. Живуть у вольєрах (їх можна придбати разом із цуценятами), люблять гуляти на вулиці (треба брати на повідок), а на далеку відстань можуть подорожувати у спеціальних сумках-переносках – як звичайні коти.

Мода на скунсів: на онлайн-майданчиках цуценят продають по 800 доларів

Один з розплідників повідомляє про ризики від купівлі “несанкціонованих” скунсів: по-перше, тварин треба купувати від 1,5 до 3 місяців, інакше вони можуть бути менш контактними. По-друге, радять брати лише у спеціалізованих розплідниках, про які є добрі відгуки, і які обіцяють допомогу з утриманням тварин.

“Є розплідники, де можна замовити й придбати ручних малюків для домашнього тримання, вже з видаленими залозами. Не радимо купувати скунсів з рук, на ринках чи у магазинах. Це ризик, пов’язаний з вихованням та здоров’ям”, – кажуть у одному з розплідників.

При купівлі цуценят радять звертати увагу на такі елементи екстер’єру: зуби мають бути білими без нальоту, хутро – вилискувати, білі смуги не повинні мати жовтавого відтінку. Дорослих скунсів приручити значно складніше, аніж цуценят у віці 1,5-3 місяців, тож радять купувати саме таких тваринок. Кажуть: самці більш індивідуальні й самостійні, але гарніші за самиць. Також у розплідниках стверджують, що цуценята й дорослі тварини не мають неприємного запаху. Єдиний вийняток – коли самиця народжує: у кубельці буде стояти сморід. Саме тому тварин вирощують у спеціально пристосованих для цього приміщеннях.

Щоправда, ці тваринки досить вибагливі у їжі. Їхній раціон складається як з продуктів, що є в холодильнику (риба, яйця та курятина), так і з хробаків зоофобуса і мадагаскарських тарганів чи цвіркунів. Їдять також овочеве асорті та деякі молочні продукти. Ціни на цуценят скунсів у київських розплідниках починаються з 600 доларів США.

Ольга Степанова

Recent Posts

Чому українські біженці вигідні чеській державі: пояснення економіста

Українські біженці у Чехії вигідні для місцевої економіки, бо платять багато податків та заповнюють робочі…

1 годину ago

Відключення світла в Україні: як зменшити тривогу у дитини через темряву

Дитина, на відміну від дорослого, не завжди може легко переносити темряву через відключення світла. Спеціалісти…

1 годину ago

У Росії оштрафують батьків дев’ятикласників за відмову слухати стоячи гімн «наддержави»

У російському Нальчику оштрафують батьків учнів дев'ятого класу, які на випускному відмовилися стати під час…

1 годину ago

Штрафи за неявку у ТЦК можуть бути нескінченними: шлях до 160 тисяч – невеликий

Адвокат Лариса Кісь звернула увагу на серйозні проблеми, з якими стикаються чоловіки, які не приходять…

1 годину ago

У Міноборони повідомили, скільки українців оновили свої дані через Резерв+

В Україні добігає кінця термін, коли українцям потрібно оновити свої військово-облікові дані у ТЦК, або через застосунок…

2 години ago

Ніколи не робіть це 07.07, бо трапиться біда

У неділю, маємо дзеркальну дату — 07.07.2024. Це означає, що нас чекає особливий день, сприятливий…

2 години ago