Пляма забруднення припинила свій рух за 60 кілометрів від Києва – Держводагентство

Пляма забруднення, що рухається Десною від Чернігівської області до Києва, наразі зменшила швидкість і вже не переміщується в сторону столиці. Причина – у розширенні самої ріки Десна поблизу її гирла, а також у заходах з аерації води, що провадило Держводагентство у двох областях. Проте, Київводоканал готовий до найгіршого розвитку ситуації.

Добрі новини повідомив заступник голови Держводагентства Ігор Гопчак у коментарі телеканалу “Київ 24”. Він зазначив, що наразі пляма забруднення майже припинила свій рух, і перебуває між кордоном з Чернігівською областю та Броварами.

“На сьогодні в межах Броварського та Київського (Деснянського – Ред.) питного водозаборів вода в межах норми, і ми спостерігаємо вже 2 дні поспіль, що забруднення не переміщується далі від межі з Чернігівської області в сторону Києва”, – зазначив посадовець.

За словами Ігоря Гопчака, свою роль у розчиненні забрудника зіграла самоочисна здатність річки, яка стає глибшою та ширшою при наближенні до Дніпра, а також спеціальні заходи, що їх здійснювало Держводагентство у кооперації з Чернігівською ОВА. Зокрема, вище за течією Десни були встановлені 7 аераційних установок, що сприяло збільшенню кількості кисню у воді та розчиненню плями забруднення.

“Водоканал (ПрАТ “АК “Київводоканал” – ред.) був готовий і до найгіршої ситуації. Вони закупили, за словами директора, додатково активоване вугілля, щоб забирати запах і органічну речовину, в них є реагенти, і ще вони поставили додаткові бони на водозаборі. Але на цей момент як у самому водозаборі, і ще на 60 км вище за нього вода – у задовільній якості”, – резюмував Гопчак.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago