“Замовник цього замаху — президент Казахстану”: дружина Садикова розкрила подробиці замаху на чоловіка

В Айдоса Садикова, журналіста й опозиційного активіста з Казахстану, стріляли, коли він їхав додому разом із дружиною. Наталія Садикова повідомила про замах. А через кілька годин опублікувала ще один пост, у якому звинуватила в замаху президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва.

Наталя Садикова розповіла деякі подробиці про замах. Вона підтвердила інформацію про те, що була поруч із чоловіком, коли в нього стріляли. І написала, що замах стався за інших свідків.

“Це сталося, коли Айдос за кермом заїжджав у двір нашого будинку. Я сиділа поруч, на пасажирському сидінні”, — зазначила Наталія. Нацполіція України раніше повідомляла, що замах стався на вулиці Віктора Ярмоли в районі станції метро “Шулявка”.

Автомобіль Садикова після замаху Фото: Київська міська прокуратура

Наталя повідомила, що зараз її чоловік перебуває в реанімації у важкому стані. І повідомила, що знає, хто замовник замаху.

“Мій коханий чоловік — чесний, справедливий і принциповий, завжди захищав інтереси казахів. Я впевнена, що замовник цього замаху — президент Казахстану Токаєв”, — написала жінка.

Пост Наталії СадиковоїФото: Facebook Natalya Sadykova

Нагадаємо, замах на Айдоса стався вдень, 18 червня. Національна поліція України повідомила, що невідомий відкрив стрілянину по автомобілю, в якому перебували двоє людей, після чого втік. Тривають пошуки того, хто стріляв. Про його особу поки що немає інформації. Відкрито кримінальне провадження за статтею “замах на вбивство” (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України).

Подружжя Садикових переїхало до Києва з казахстанського Актобе 2014 року після порушення стосовно Наталії Садикової кримінальної справи. Айдос Садиков на батьківщині зазнавав кримінального переслідування, як він стверджує, з політичних мотивів. В Україні вони отримали статус біженців. Восени минулого року Айдос і Наталя Садикови, які ведуть youtube-канал “Бәсе”, були оголошені казахстанською владою в розшук за звинуваченням у розпалюванні ворожнечі.

Айдос Садиков відомий критикою президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва. Садиков звинувачує Токаєва в проросійській позиції.

Ольга Степанова

Recent Posts

Психологи назвали 9 речей, які завжди слід тримати в таємниці

Психологи радять не ділитись інформацією про себе. Це делікатний баланс, який дозволяє налагодити зв’язок з іншими,…

5 хв. ago

Скільки українців уже оновили свої дані у “Резерв+”: відповідь Міноборони

Відповідно до нового закону про мобілізацію, до 16 липня військовозобовʼязані українці мають оновити свої дані,…

8 хв. ago

Київські чиновники вивезли своїх родичів за кордон за допомогою дітей-сиріт, – Лубінець

Офіс омбудсмена України виявив, що посадовці київських соціальних центрів у березні 2022 року відправили своїх…

13 хв. ago

“Мобілізаційна валізка”: що потрібно зробити мобілізованому наперед і які речі взяти

Український фотограф та захисник Олександр Заклецький поділився порадами щодо "мобілізаційного валізки" – речей, які стануть у нагоді…

19 хв. ago

Лукашенко вже почав загрожувати на повну – обіцяє, що тепер здригнеться весь світ

Президент Білорусії Олександр Лукашенко звинуватив країни Заходу в ескалації конфлікту в Україні. "Сьогодні величезні гроші…

23 хв. ago

Буде один реєстр: усіх хто має банківську картку вже попередили

В Україні на вимогу МВФ створять реєстр утримувачів банківських карток. Це нова вимога, яка є у меморандумі…

28 хв. ago