“Замовник цього замаху — президент Казахстану”: дружина Садикова розкрила подробиці замаху на чоловіка

В Айдоса Садикова, журналіста й опозиційного активіста з Казахстану, стріляли, коли він їхав додому разом із дружиною. Наталія Садикова повідомила про замах. А через кілька годин опублікувала ще один пост, у якому звинуватила в замаху президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва.

Наталя Садикова розповіла деякі подробиці про замах. Вона підтвердила інформацію про те, що була поруч із чоловіком, коли в нього стріляли. І написала, що замах стався за інших свідків.

“Це сталося, коли Айдос за кермом заїжджав у двір нашого будинку. Я сиділа поруч, на пасажирському сидінні”, — зазначила Наталія. Нацполіція України раніше повідомляла, що замах стався на вулиці Віктора Ярмоли в районі станції метро “Шулявка”.

Автомобіль Садикова після замаху Фото: Київська міська прокуратура

Наталя повідомила, що зараз її чоловік перебуває в реанімації у важкому стані. І повідомила, що знає, хто замовник замаху.

“Мій коханий чоловік — чесний, справедливий і принциповий, завжди захищав інтереси казахів. Я впевнена, що замовник цього замаху — президент Казахстану Токаєв”, — написала жінка.

Пост Наталії СадиковоїФото: Facebook Natalya Sadykova

Нагадаємо, замах на Айдоса стався вдень, 18 червня. Національна поліція України повідомила, що невідомий відкрив стрілянину по автомобілю, в якому перебували двоє людей, після чого втік. Тривають пошуки того, хто стріляв. Про його особу поки що немає інформації. Відкрито кримінальне провадження за статтею “замах на вбивство” (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України).

Подружжя Садикових переїхало до Києва з казахстанського Актобе 2014 року після порушення стосовно Наталії Садикової кримінальної справи. Айдос Садиков на батьківщині зазнавав кримінального переслідування, як він стверджує, з політичних мотивів. В Україні вони отримали статус біженців. Восени минулого року Айдос і Наталя Садикови, які ведуть youtube-канал “Бәсе”, були оголошені казахстанською владою в розшук за звинуваченням у розпалюванні ворожнечі.

Айдос Садиков відомий критикою президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва. Садиков звинувачує Токаєва в проросійській позиції.

Ольга Степанова

Recent Posts

Названо 5 речей, яких зазвичай бракує у житті нещасним, злим чоловікам

Більшість чоловіків хочуть бути кращою версією себе, але велика кількість негативу навколо не дозволяє побачити світлу сторону…

43 хв. ago

Податкова отримає доступ до “гаманців” українців за кордоном

У Державній податковій службі заявили про отримання позитивної оцінки Глобального форуму ОЕСР щодо зрілості системи…

48 хв. ago

У Зеленського назвали масове насилля працівників ТЦК на вулицях України – демократичними цінностями

Під час мобілізації в Україні неможливо заборонити працівникам ТЦК та СП "пакувати" військовозобовʼязаних громадян у бусики.…

52 хв. ago

Поліція встановила кількох підозрюваних у смерті актора Меттью Перрі

У смерті 54-річного актора Меттью Перрі підозрюють кількох осіб. Таку інформацію повідомили в правоохоронних органах, пише американське…

1 годину ago

Повномасштабна війна між Ізраїлем та Іраном є неминучою – WSJ

Ізраїль стоїть перед стратегічним вибором щодо Ірану – починати війну вже зараз чи пізніше. Поточна…

1 годину ago

Часу залишилося зовсім небагато: кому з жінок треба оновити дані у ТЦК

В Україні наближається крайня дата оновлення даних у ТЦК. При цьому зробити це мають не лише…

1 годину ago