Прокусила м’яч і поводилася агресивно: на київському пляжі собака накинувся на дітей

У Дніпровському районі Києва на території пляжу Тельбін стався неприємний інцидент — на дітей у воді почав нападати агресивний собака. Хазяїн довго не міг впоратися з твариною і зрештою йому довелося на руках уносити пса.

Очевидці події намагалися пояснити чоловікові, що вигулювати собаку на пляжі — це порушення чинного законодавства, проте власник тварини різко реагував на критику. Відео інциденту було опубліковано у київському Телеграм-каналі “Березняки та Русанівка”.

Так, на пляж біля озера Тельбін прийшов чоловік із досить великим собакою. Якоїсь миті пес забіг у воду, де купалися діти, і вчепився зубами в м’яч. Тварина не реагувала на команди свого господаря, прокусила м’яч і почала виявляти агресію щодо відпочиваючих.

Потім пес почав гавкати і попрямував у бік дітей, які гралися по пояс у воді. Батьки та рятувальник почали вмовляти власника собаки забрати тварину, проте чоловік ніяк не міг упоратися з розлюченим псом, який виривався і намагався втекти. При цьому діти дуже злякалися і почали ховатися за дорослих.

Зрештою чоловікові довелося взяти на руки пса та піти з пляжу. На щастя, ніхто не постраждав.

Варто зазначити, що собака знаходився на пляжі без повідця та намордника, що є грубим порушенням чинних правил вигулу тварин.

Нагадаємо, що в Україні забороняється заводити тварин (крім собак-поводирів) до приміщень магазинів та кафе (крім спеціалізованих магазинів для тварин), об’єктів громадського харчування, закладів охорони здоров’я, освіти та культури, на територію дитячих та спортивних майданчиків та здійснювати їх вигул на цих територіях.

Який штраф чекає на власників тварин за порушення правил вигулу

За порушення правил вигулу собак громадяни несуть адміністративну відповідальність. Згідно з КУпАП, вигул собак без поводків та намордників або у не відведених для цього місцях, а також неприбирання власником тварини її екскрементів під час перебування тварини у громадському місці передбачено адміністративну відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу від 170 гривень до 340 гривень.

Якщо ж такі дії завдали шкоди здоров’ю людей або їхньому майну, то, крім штрафу (від 1700 до 3400 гривень), санкція статті передбачає конфіскацію тварини.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Слобожанська м’ясорубка”: в РФ визнали провал наступу на Харківщині

Російський пропагандист і військкор Олександр Коц визнав провал наступу російської армії на Харківщині. Крім того,…

2 хв. ago

“Росіяни були в гніві”: чому Україна виграє першу в історії космічну війну, — Forbes

До того як почати повномасштабне вторгнення в Україну, Служба зовнішньої розвідки Російської Федерації атакувала наземні станції…

4 хв. ago

ТЦК можуть позбавити повноважень штрафувати людей

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) можуть позбавити повноважень штрафувати українців за порушення законодавства…

5 хв. ago

В Раді планують створити Військове бюро розслідувань: чим воно займатиметься

Народні депутати України планують створити Військове бюро розслідувань, яке опікуватиметься розслідуванням військових злочинів. Про це в…

8 хв. ago

Кожен буде на фронті: в Міноборони розповіли, що чекає всіх українців

Міністерство оборони та український уряд намагається створити справедливу систему мобілізації й своєрідний суспільний договір. Якщо це реалізується,…

32 хв. ago

У Росії пасажирський поїзд злетів з колії та перекинулися: у мережі показали відео

У Росії зійшли з колії дев’ять вагонів пасажирського поїзда. Однак, попри масштабність аварії, обійшлося без…

34 хв. ago