У Києві 16-річний студент спалив автомобіль, який журналісти придбали для ЗСУ

У Києві затримали чергового палія автомобілів військових Збройних сил. Цього разу затриманим виявився 16-річний юнак – студент з Черкаської області. Спокусившись на легкі гроші, він добровільно погодився на співпрацю з ворогом. Утім єдине, що заробив хлопець, – перспективу 8-річного ув’язнення. 

Про затримання чергового палія автомобілів військових ЗСУ повідомили у столичній поліції. Правоохоронці розповіли, що юнак ретельно готувався до злочину. Він приїхав до Києва за декілька днів до підпалу й обрав собі “жертву”. 

Хлопець за декілька днів приїхав до Києва, готуючись до підпалу. Фото – поліція Києва

Об’єктом підпалу став автомобіль Kia, який журналісти одного із видань придбали для ЗСУ і готувались передати військовим. Автівка стояла у Подільському районі столиці. Юнак облив її легкозаймистою сумішшю та підпалив. 

16-річний студент спалив автомобіль Kia. Фото – поліція Києва
Хлопець облив автомобіль Kia легкозаймистою сумішшю. Фото – поліція Києва

Як доказ своєї “роботи” хлопець записав відео і надіслав своїм російським кураторам у надії заробити одну тисячу доларів. Утім, правоохоронці його оперативно знайшли й затримали. Тепер йому “світить” лише до 8 років в’язниці. 

Автомобіль для ЗСУ вигорів дощенту. Фото – поліція Києва

Правоохоронці вже повідомили хлопцеві про підозру за ч. 1 ст. 114-1 ККУ. Це стаття про перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період.

Паліїв автомобілів ЗСУ затримують у Харкові, Києві, Івано-Франківську

12 вересня правоохоронці у Києві затримали групу з п’яти молодих людей, які системно палили автомобілі ЗСУ. Усі затримані – молоді люди, віком від 21  до 29 років. Вони добровільно погодились працювати на ворога. За час своєї “роботи” палії вже спалили п’ять автівок військових ЗСУ і готували нові злочини. Тепер їм світити терміни до 8 років ув’язнення. 

15 серпня групу паліїв у кількості трьох осіб затримали у Харкові та на Прикарпатті. Чоловіки за гроші шукали автомобілі військових ЗСУ та палили їх. Всім учасникам групи “світить” ув’язнення, терміном до 10 років. 

12 серпня в Івано-Франківській області затримали двох місцевих підлітків, які організували серію підпалів автомобілів ЗСУ. Зловмисники, 15 і 18 років, підпалили кілька військових джипів та пікапів, що перебували на техобслуговуванні, й мали намір спалити більше транспортних засобів ЗСУ.

Коломієць Надія

Recent Posts

Нідерланди хочуть відмовитись від міграційних правил Євросоюзу

Уряд Нідерландів повідомив Єврокомісію про намір відмовитись від дотримання міграційних правил Європейського Союзу. Про це заявила Міністерка…

41 секунда ago

Вбивця здоров’я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Коли справа доходить до смаження, вибір правильної олії для смаження має вирішальне значення як для…

5 хв. ago

В Україні не лишилося людей без психічних розладів, – експерт

В Українській державі на сьогодні не залишилося людей, яких би не торкнулися психічні розлади. Серія…

11 хв. ago

Експерт  розказав, чому Путін не спішить відбивати Курщину

Зараз активні бойові дії відбуваються на двох ділянках фронту – в Курській області країни-агресорки Росії та в…

18 хв. ago

12-річний хлопчик «здолав» 200-кілограмового ведмедя, щоб урятувати життя батька

У США 12-річний Оуен Бейєрман врятував свого батька Раяна під час полювання від нападу величезного…

19 хв. ago

Кейт Міддлтон повернулася до роботи після лікування від раку

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон вперше після завершення лікування від раку повернулася до виконання своїх обов'язків. Вона провела…

30 хв. ago