У Києві відновили роботу укриття, яке перетворилося на «притон за 4 мільйони»

У Голосіївському районі відновлено нормальну роботу укриття у будинку №92/1 на просп. Голосіївському, яке ще пів року тому перетворилося після вартісного ремонту на притон для наркоманів. На реконструкцію укриття витратили 4,32 млн грн, але мешканці не могли ним користуватися, адже приміщенням почали користуватися наркозалежні, залишаючи тут використані шприци й неадекватно реагуючи на появу мешканців, коли ті спускалися в укриття під час повітряної тривоги.

“Намагання людей отримати допомогу від поліції та ЖЕКу за пів року ні до чого не призвели. Укриття продовжувало засмітчуватися використаними шприцами, сміттям та іншими слідами життєдіяльності непроханих “постояльців”. У Pipl.ua почули про проблему людей та вирішили допомогти. Спеціалісти компанії встановили систему U-PROX для автоматизованого відчинення дверей укриття під час спрацювання сигналу повітряної тривоги у Києві”, – зазначила керівник компанії Pipl.ua Юлія Подолянко у Facebook.

Компанія безкоштовно встановила в укритті автономну систему, яка під час сигналу повітряної тривоги для Києва автоматично відчиняє двері укриття, а після відбою зачиняє їх для сторонніх. Вона може працювати у час блекауту та забезпечує можливість безперешкодного доступу усім, в кого є відповідний цифровий ключ або пінкод.

До цього ані ЖЕК, ані поліції не змогли допомогти вирішити проблему мешканців. Дільничний поліцейський тоді пояснював, що поліція по суті нічого не може зробити з непроханими мешканцями, бо офіційно ці люди стають на облік та лікуються метадоном, пункт видачі якого знаходиться неподалік.

Ольга Степанова

Recent Posts

The Guardian: У Путіна знали про операцію ЗСУ в Курській області, але не змогли підготуватися

Російське військове командування передбачало операцію ЗСУ в Курській області і протягом кількох місяців розробляло плани…

6 хв. ago

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

21 хв. ago

Повінь у Європі: Будапешт іде під воду. ФОТО

Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…

34 хв. ago

Стало відомо, яка буде ціна офіційних iPhone 16 в Україні

27 вересня в Україні розпочнуться офіційні продажі нової лінійки смартфонів iPhone 16, яка включає чотири…

46 хв. ago

Окупанти направили «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. У ніч на…

57 хв. ago

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

1 годину ago