Загадковий літак облетів усю Україну і долетів до Києва: що про нього відомо (мапа)

Над територією України вкотре нібито зафіксували літак, який пролетів над усією країною, у тому числі кружляв біля Києва. Йдеться про британський навчально-пілотажний літак Grob Prefect T1 з реєстраційним номером ZM300.

Дані з’явились на сайті Flightradar24. Там зазначено, що політ був нібито здійснений у вівторок, 16 липня, починаючи з 15:30.

Згідно з інформацією сайту для спостереження за літаками в режимі реального часу, спочатку о 15:25 на Кіровоградщині біля села Завалля з’являється вертоліт Christophorus Flugrettungsverein OE XVP. За кілька хвилин він пропадає біля села Войтівка на Вінниччині.

Слідом за ним на радарі з’являється літак Grob Prefect T1. Він прямує через Гайсин у Вінницькій області у бік Білої Церкви. Далі через Ірпінь він попрямував у бік Києва. Облетівши столицю, він рушив у бік Черкаської, а потім знову Кропивницької області.

Далі він летів у бік Умані й потім у напрямку Житомира. Звідти літак пролетів через Рівненську область і полетів до Львівщини. Наступною точкою була Івано-Франківська область, після чого Чернівці.

Після цього літак попрямував на південь України у бік Одеси та змінив курс на Миколаїв. Потім він пролетів Кривий Ріг і попрямував до Запоріжжя. Далі літак полетів до Донецька. Наступною стала Харківська область. Зробивши ще одне коло, літак зник на Одещині після 22:30.

Що відомо про літак

Це двомісний турбореактивний навчально-пілотажний літак Grob Prefect T1 із реєстраційним номером ZM300. Він приписаний до навчальної бази королівських ВПС у Кронвелі.

Він призначений для навчання пілотів як цивільної, так і військової авіації. Хвіст вважається низько посадженим, що також імітує деякі типи літаків та сприяє навчанню.

Зазначимо, що, можливо, цей “політ” був лише збоєм системи. В історії польотів цього літака немає України 16 липня. При цьому слід додати, що з початку повномасштабного вторгнення пасажирське авіасполучення з нашою країною було повністю припинено.

Ольга Степанова

Recent Posts

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

3 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

12 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

25 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

32 хв. ago

Генштаб Ізраїлю затвердив план наступу на Ліван – Israel National News

Начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві провів оцінку ситуації в північному командуванні за участю…

44 хв. ago

Рослини “розмовляють” одна з одною, і ми зможемо незабаром вивчити їхню мову – науковці

Багато хто сприймає рослини як мовчазні та пасивні, проте сучасна наука показує, що ці зелені…

53 хв. ago