Стоять з 3:30 і втрачають документи: що відбувається у чергах до ТЦК Києва (відео)

У Києві чоловіки призовного віку стоять у чергах, щоб потрапити до територіальних центрів комплектування (ТЦК) і уточнити військово-облікову інформацію. Щоб потрапити всередину, вони приходять з раннього рання і годинами стоять на вулиці під палаючим сонцем. Про ситуацію під київськими ТЦК розповів телеканал “Київ 24”.

Знімальна група телеканалу показала чергу за воротами Солом’янського військкомату. На відео можна побачити групу з 20-30 осіб. Переважна більшість з них — чоловіки призовного віку, але подекуди трапляються жінки. Люди перебувають просто неба під парканом, поруч є кілька бетонних плит, на які вони можуть присісти. Журналісти поспілкувались з кількома громадянами, які розповіли, чому стоять у черзі. З’ясувалось, що причина — не оновлення даних, термін якого сплив 16 липня, а уточнення. Зокрема, у застосунку “Резерв+” з’явилось повідомлення, що якихось даних реєстру “Оберіг” не вистачає. Тому вони й прийшли, щоб розв’язати це питання, чути на відео.

“Вони в резерві, їхні дані не усі підтягнулись у “Резерв+”, і вони мали прийти у ТЦК. Тобто для них це не надто критично”, — переповіла репортерка слова чоловіків, які відмовились говорити на камеру.

Співрозмовники журналістів назвали дві основні причини очікування у черзі — проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) та отримання відстрочки. Останніх — найбільше, заявила журналістка. Люди хочуть отримати спеціальний документ, який підтверджує, що їх не мають права мобілізувати.

Двоє киян на камеру розповіли деякі деталі стояння в черзі. Один з них приїхав до ТЦК о 5:40 і був у черзі 54. З його слів, інший чоловік, щоб бути першим, приїхав о 3:30. Другий співрозмовник журналістів розповів, що прийшов отримати висновок ВЛК, але його, як з’ясувалось, загубили. Крім того, у військкоматі заявили, що втратили його заяву на відстрочку. Чоловік сказав, що йому запропонували самостійно шукати втрачений висновок і заново писати заяву.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

44 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

46 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

47 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

58 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

60 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago