У Києві малолітні “скінхеди” напали на співробітника посольства США: що їм загрожує

У Києві підлітки напали з газовим балончиком на іноземця у супермаркеті. Нападників затримали, а одному з них загрожує позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба столичної поліції. Зазначається, що інцидент стався днями у Солом’янському районі, проте повідомлення про це оприлюднили 16 червня.

“Згідно з повідомленням, до громадянина іншої країни, у той час, коли він перебував у приміщенні супермаркету, підійшла компанія невідомих і один з них розпорошив йому в обличчя газовий балон”, — йдеться у повідомленні.

Поліцейські затримали нападників, ними виявилися троє місцевих жителів віком 12 та 13 років. Їх разом із батьками запросили до відділення поліції для зняття свідчень, крім того, було вилучено знаряддя злочину.

За фактом нападу було відкрито кримінальну справу за ч. 2 ст. 296 — хуліганство, вчинене групою осіб. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4 років.

Своєю чергою telegram-канал “Всевидящее око” зазначає, що постраждалим виявився співробітник посольства США. Очевидно, причиною нападу стало те, що він є афроамериканцем.

На одному зі знімків помітно, що один із підлітків одягнений у мілітарі, носить черевики з високим берцем і стрижеться “налисо”, подібний стиль часто використовувався субкультурою “скінхедів”, які дотримувалися вкрай правої ідеології і прославилися нападами на расовому та етнічному ґрунті.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Залишилося 7 днів”: чоловік виявив моторошну знахідку за своїм сміттєвим баком (фото)

Повернувшись пізно ввечері додому з роботи, чоловік жахнувся, виявивши поруч зі сміттєвим відром трикутну язичницьку…

6 години ago

Подорож на край світу: за чим вікінги пливли до самого серця Арктики

Вікінги розпочали надзвичайні пошуки дорогоцінної слонової кістки, просунувшись у найвіддаленіші північні регіони Землі. Пошуки привели…

6 години ago

Не можна залишати: експерт назвав електричні прилади, які “висмоктують” гроші

Криза вартості життя все ще залишається реальністю і багато людей намагаються заощадити гроші там, де…

6 години ago

Нетаньягу назвав причину ліквідації лідера “Хезболли”

Вчора внаслідок авіаударів Ізраїль ліквідував лідера "Хезболли". Сьогодні, 28 вересня, ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу назвав…

6 години ago

Без нього за кермо не пустять: водіям потрібно отримати спеціальний код

З метою підвищення безпеки дорожнього руху та гармонізації українського законодавства з європейськими стандартами, в Україні…

7 години ago

Дженніфер Лопес показала Бену Аффлеку, що він втратив (фото)

55-річна американська акторка і співачка Дженніфер Лопес, яка 20 серпня подала на розлучення з Беном Аффлеком через…

7 години ago