Києву загрожує затоплення: рівень води у Дніпрі продовжує зростати

У Києві станом на суботу, 16 березня, рівень води у Дніпрі піднявся до свого абсолютного максимуму з початку 2024 року, однак аварійні підтоплення не зафіксовані. 

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація у Telegram.

За інформацією в КМВА, станом на 16 березня рівень води зафіксований на відмітці 601 см над “0” поста. Температура води становить 3,9 градусів за Цельсієм.

За даними моніторингу, за останні 7 днів рівень Дніпра у межах столиці зріс на понад 60 см. Крім того, спостерігається значне коливання води протягом доби.

“Наприклад, 14-го березня він змінювався від 620 см до 577 см, але на час фіксації становив 583 см”, — зазначають у повідомленні.

У Київській міській військовій адміністрації зауважили, що підйом рівня води і такі значні коливання відбуваються внаслідок збільшення скидів води з Київського водосховища через пропуск весняного водопілля. Тому спостерігається початкове затоплення заплав та понижених прирічкових територій.

Окрім того, у КМВА попереджають, що рівень небезпеки гідрологічних явищ І (жовтий).

“Станом на 16 березня аварійних підтоплень по місту не зафіксовано. Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза небезпекою. Моніторинг цьогорічного водопілля триває”, — йдеться у дописі.

За прогнозами Укргідрометцентру, щонайменше до 19 березня рівень води у Дніпрі в Києві утримуватиметься вище відміток початкового затоплення заплав і понижених прирічкових територій, підкреслив начальник КМВА.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація замість інституту: кого із студентів можуть покликати вже з 1 липня

Ухвалений 18 травня 2024 року новий закон про мобілізацію вніс низку змін у процес призову.…

8 години ago

“Ходжу не так легко, як раніше”: Байден виправдався за провальні дебати з Трампом

Президент США Джо Байден звернувся до своїх прихильників після провальних дебатів з опонентом на виборах Дональдом Трампом.…

8 години ago

У РФ депутати “подружилися” з фейковим z-поетом, який видавав вірші нацистів за патріотичні

У РФ антивоєнні активісти створили фейковий акаунт вигаданого Z-поета Геннадія Ракітіна й опублікували під його…

8 години ago

Землю накрила потужна магнітна буря: як вберегтися від шкідливого впливу

У п'ятницю, 28 червня Землю "атакувала" потужна магнітна буря. Згідно з прогнозами метеорологів, її активність триватиме і…

9 години ago

Таємничий політ “літака Путіна” до США: з’явилася цікава деталь

Російський урядовий літак Іл-96-300ПУ авіакомпанії "Спеціальний літний загін "Росія" з бортовим номером RA-96019, у середу,…

9 години ago

Що зміниться у врученні повісток в липні

У липні закінчиться 60-денний термін, який надається військовозобов'язаним громадянам України на оновлення даних. Водночас з цим…

9 години ago