Елітні маєтки, квартири та офіси: рідня заступника Кличка скупила купу нерухомості

Родичі заступника мера Києва Кличка Володимира Прокопіва володіють низкою об’єктів комерційної та житлової нерухомості.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Прокопів є депутатом Київради від 2014 року, а від 2021 року займає посаду заступника мера Віталія Кличка з питань здійснення самоврядних повноважень.

За інформацією журналістів, в Київську міську раду Прокопів прийшов з бізнесу. Багато років він був помічником народних депутатів, в тому числі Петра Порошенка.

“Відтак до владних кіл він потрапив небідною людиною: родина мала будинок і квартиру в столиці, нові автівки, кошти на рахунках і т.д.  Але саме за 10 років Прокопіва на топ-посадах активи чиновника і близьких йому людей по кількості і по якості зробили космічний ривок”, – зазначають у Bihus.Info.

Як стверджується у розслідуванні, станом на сьогодні у Прокопіва та його родини є величезний будинок у котеджному містечку “Коник”, ще один будинок у “Новій Ходосівці”, квартири у нових ЖК, а такоє сотні квадратів комерційної площі у численних новобудовах.

Першу партію нерухомості в столиці скупив тесть Прокопіва. В 2015 році на нього оформили компанію ТОВ “ВП СЕРВІС”, а на компанію менш, ніж за рік – квартиру та офіси загалом на близько 600 кв.м. в різних районах.

Теща Прокопіва стала власницею приватного будинку в КМ “Нова Ходосівка”. Його площа – близько 190 кв.м., а орієнтовна ринкова вартість станом на дату покупки – від 180 тис дол.

На дружину Прокопіва – Віру особисто оформлене величезне комерційне приміщення в ЖК Теремки, яке обійшлися їй в 13 млн грн. Також Віра Прокопів проінвестувала трикімнатну квартиру в ЖК Хеппі Хаус.

Також журналісти стверджують, що дружина Прокопіва на другий день після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, 25 лютого 2022 року, придбала елітну квартиру у новому лакшері комплексі на Печерську ЖК “Signature”.

Сам Прокопів стверджує, що “є експертом в нерухомості та просто вміє правильно торгуватися”.

Романчук Микола

Recent Posts

Мобілізувати можуть із відстрочкою. У ТЦК пояснили, за яких умов

Попри загальну мобілізацію, деякі категорії українців мають право на відстрочку від призову. Однак, якщо оформити її…

3 хв. ago

Чому Путіну вигідніше вербувати військових з КНДР, ніж з Росії,- погляд

Близько місяця тому у виданнях масово почала з'являтися інформація, що Північна Корея планує надати свої…

6 хв. ago

Розкрито секрет «188-літнього відлюдника», знайденого у печері (фото)

Вдалось розкрити деякі факти з біографії таємничого "188-літнього відлюдника", якого нещодавно знайшли в одній з індійських печер…

15 хв. ago

Штрафи для пенсіонерів: хто може втратити частину пенсії

Українські пенсіонери можуть отримати штрафи, внаслідок яких їм прийде нижча виплата. Як передає "Хвиля", про це повідомила прес-служба…

19 хв. ago

Озброєні сокирами брати напали на воєнкомів Буковини, щоб помститися за зниклого на війні сина

Путильський районний суд Чернівецької області ухвалив вироки двом братам із Буковини, один із яких навесні…

24 хв. ago

Антитеза знаменитості: колишня помічниця Єлизавети II розповіла про її непублічну сторону

56-річна Саманта Коен, яка працювала помічницею королеви Єлизавети II протягом 18 років, розповіла, що Її Величність, хоч…

35 хв. ago