Без конкурентів за 13 мільярдів: КМДА визначила компанію, яка добудує метро на Виноградар

Київська міська державна адміністрація (КМДА) провела тендер в електронній системі публічних закупівель Prozorro на відновлення будівництва гілки метро на Виноградар. Переможцем стала компанія з Вінницької області, яка виконає необхідні роботи до 30 грудня 2026 року. Вартість складає 13 млрд грн. Про тендер щодо добудови метро розповіла пресслужба столичного органу влади.

15 серпня пресслужба КМДА повідомила, що переможець тендеру — це ТОВ “Група компаній “Автострада”. Будівництво триватиме 30 місяців і коштуватиме 13 млрд 785 млн грн. Її завданням буде довести гілку “Київського метрополітену” від Подільського району до масиву Виноградар. На сьогодні тривають супровідні роботи, наприклад, оформлюється відповідна документація, отримуються дозволи, передаються будівельні майданчики.

Київські чиновники наголосили, що будівництво — це “важливий міський проєкт”, який допоможе мешканцям столиці, які потребують “швидкісного транспорту та надійного укриття”.

Метро в Києві — як прохожить гілка до масиву Виноградар Фото: The Village Украина

Метро в Києві — будівництво гілки на Виноградар

На порталі Prozorro можна відшукати тендер, про проведення якого відзвітувала КМДА. Номер тендеру — UA-2024-05-13-003334-a, угоду підписали 15 серпня, а конкурс проводився у форматі “відкриті торги з особливостями” (означає, що припустимо мати одного учасника). Початкова вартість будівництва метро на Виноградар складала 13 956 843 711,13 грн. ТОВ “ГК “Автострада” пообіцяло, що зробить це на 200 млн дешевше — за 13 785 000 000,00 грн. Також можна побачити, що дві компанії мали зауваження щодо тендеру, але їхні скарги відхилили.

В угоді бачимо орієнтовний кошторис. У ньому вказані витрати на будівництво — загалом, без деталізованої розбивки. Також немає термінів п’яти етапів будівництва — вони будуть затверджені додатковими угодами. П’ять етапів — це розроблення проєктних матеріалів, перегін ст. “Сирець” — ст. “Мостицька”, ст. “Мостицька”, перегін ст. “Мостицька” — ст. “Проспект Правди”, ст. “Проспект Правди”.

Метро в Києві — тендер Prozorro на будівництво до масиву Виноградар Фото: Prozorro
Метро в Києві — ціна будвіництва гілки до масиву Виноградар Фото: Скриншот

На порталі Youcontrol бачимо, що компанія ТОВ “ГК “Автострада” заснована у 2015 році у Вінниці. Засновник — ТОВ “МС Капітал”, кінцевий бенефіціар — громадянин Максим Шкіль. На порталі Сlarity вказано, що за час свого існування компанія виграла державних тендерів на загальну суму 151 млрд грн, брала участь у 900 конкурсах і в третині виходила переможцем.

Метро в Києві — що відомо про компанію ТОВ “ГК “Автострада” Фото: YouControl
Метро в Києві — тендери ТОВ “ГК “Автострада” Фото: clarity-project
Ольга Степанова

Recent Posts

На Троєщині стали трамваї: що сталося?

У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…

12 хв. ago

У Києві погіршився стан повітря: у чому причина

У Києві вранці 20 вересня фіксують тимчасове погіршення стану повітря. Ймовірною причиною називають пожежі в…

37 хв. ago

Politico: Грузія може втратити безвізовий режим із ЄС

Європейський Союз готовий призупинити дію безвізового режиму для громадян Грузії через відступ від демократії та…

48 хв. ago

Дешевше не їздити: як зміниться вартість автогазу до кінця року

Власникам автомобілів з ГБО слід готуватися до суттєвого зростання цін на скраплений газ до кінця…

1 годину ago

Мобілізація в Україні: скільки діє “броня” від призову

В Україні військовозобов'язані можуть отримати відстрочку від мобілізації на строк до 90 днів, як повідомляє…

1 годину ago