У Києві знищили озеро, а гроші на відновлення привласнили

У Києві колишній керівник комунального підприємства привласнив кошти на відновленні озера Синє — йому оголосили про підозру. Про це повідомляє поліція Києва.

У столиці викрили факти розкрадання держкоштів. У правопорушенні підозрюють колишній т.в.о. генерального директора столичної установи у змові з іншими посадовцями. За даними поліції, необхідні роботи з ревіталізації озера не провели, що призвело до знищення водойми. Фігуранту оголосили про підозру по одному зі злочинних епізодів – у привласненні понад 134 тис. грн.

“За матеріалами слідства, колишній т.в.о. генерального директора підприємства у 2019 році під приводом розчищення озера привласнив 134 400 грн шляхом укладання договору з ТОВ на виконання зазначених робіт. Однак фактично вони виконані не були”, — йдеться у повідомленні поліції.

У ході розслідування справи з’ясували, що така бездіяльність призвела до погіршення екологічного стану озера Синє. Це підтверджено висновками комплексної судової інженерно-екологічної та інженерно-гідрогеологічної експертизи.

Поліція проводить розслідування в межах відкритих кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 242 (Порушення правил охорони вод) та ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За розкрадання коштів колишній керівник комунального підприємства отримав підозру у вчиненні злочину відповідно до ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. За скоєне підозрюваному загрожує до восьми років ув’язнення.

Коломієць Надія

Recent Posts

Чому Росія хоче захопити шахту в Покровському районі: деталі від The Economist

Захоплення Росією найбільшої шахти України з видобутку коксівного вугілля в Покровському районі може спричинити катастрофічний…

4 хв. ago

Гарріс звинувачує Трампа в приховуванні інформації про його здоров’я

Кандидатка у президенти США від демократів Камала Гарріс оприлюднила дані медогляду, який визнав її здоровою. Тепер вона…

11 хв. ago

Море змило загородження, якими Росія охороняє Кримський міст (фото)

Бонові загородження, якими Росія намагається захистити Кримський міст, знесло течією у Чорному морі. Про це повідомляє «Радіо Свобода».…

40 хв. ago

Загострення на Корейському п-ові: КНДР приводить артилерійські війська у повну бойову готовність

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин наказав привести в повну бойову готовність артилерійські підрозділи в районі демілітаризованої зони…

45 хв. ago

Жодного вцілілого кварталу: окупанти рівняють із землею ще одне українське місто

Тривають важкі бої за Торецьк у Донецькій області, де не залишилося жодного вцілілого кварталу —…

50 хв. ago

Росіяни готують обстріл України: стало відомо, скільки літаків вже споряджено

За даними OSINT-спільноти Tracking, російські окупанти спорядили ракети Х-101 на 8 стратегічних літаках Ту-95МС, які…

53 хв. ago