У Києві знищили озеро, а гроші на відновлення привласнили

У Києві колишній керівник комунального підприємства привласнив кошти на відновленні озера Синє — йому оголосили про підозру. Про це повідомляє поліція Києва.

У столиці викрили факти розкрадання держкоштів. У правопорушенні підозрюють колишній т.в.о. генерального директора столичної установи у змові з іншими посадовцями. За даними поліції, необхідні роботи з ревіталізації озера не провели, що призвело до знищення водойми. Фігуранту оголосили про підозру по одному зі злочинних епізодів – у привласненні понад 134 тис. грн.

“За матеріалами слідства, колишній т.в.о. генерального директора підприємства у 2019 році під приводом розчищення озера привласнив 134 400 грн шляхом укладання договору з ТОВ на виконання зазначених робіт. Однак фактично вони виконані не були”, — йдеться у повідомленні поліції.

У ході розслідування справи з’ясували, що така бездіяльність призвела до погіршення екологічного стану озера Синє. Це підтверджено висновками комплексної судової інженерно-екологічної та інженерно-гідрогеологічної експертизи.

Поліція проводить розслідування в межах відкритих кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 242 (Порушення правил охорони вод) та ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За розкрадання коштів колишній керівник комунального підприємства отримав підозру у вчиненні злочину відповідно до ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. За скоєне підозрюваному загрожує до восьми років ув’язнення.

Коломієць Надія

Recent Posts

“Ти солдат — іди копай!”: у Дніпрі бізнесмен влаштував скандал з військовим комісаром

У сучасній Україні, де кожен день сповнений викликів, здається, що деякі бізнесмени вважають себе вище…

8 хв. ago

Українці активно несуть гроші в банки: скільки вже поклали на депозити

Українці продовжують активно поповнювати свої банківські рахунки, особливо коли мова йде про гривневі депозити, попри…

23 хв. ago

Втрата Вугледара: бійці 72-ї ОМБр назвали причини

Падіння Вугледара виявилося болючим ударом для української армії, зокрема для бійців 72-ї окремої механізованої бригади,…

26 хв. ago

Україна готується до останнього переведення годинників на зимовий час: що це означає

Восени цього року, в останню неділю жовтня, Україна, ймовірно, востаннє перейде на зимовий час. Верховна…

48 хв. ago

“У Львові вже безпечно”: які пільги скасовують для українських біженців в Європі

Українські біженці в різних країнах стикаються з серйозними труднощами у доступі до захисту та допомоги.…

2 години ago

“Варшава була частиною Російської імперії”: Медведєв пригрозив Польщі і закликав “не будити звіра”

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв у черговому нападі агресії пригрозив цивілізованому світу війною. Також він…

2 години ago