На будівництві колумбарної стіни у Києві привласнили 900 тис. грн: хто винен у розтраті

У Києві викрили привласнення коштів на будівництві колумбарної стіни на Лісовому кладовищі. У вчиненні злочину підозрюють ексдиректора ритуальної служби та його заступника. Про це повідомляє поліції Києва.

Слідство встановило, що у 2019 році за замовленням комунального підприємства на території Лісового кладовища розпочалось будівництво колумбарної стіни – місце захоронення урн з прахом після кремації.

“Ексдиректор ритуальної служби, з метою реалізації злочинного умислу на розтрату бюджетних коштів, під час складання проєктної документації вніс до офіційних документів недостовірні відомості щодо вартості клінкерної цегли. Надалі, його заступник затвердив підрядній організації акт приймання виконаних будівельних робіт, внаслідок чого, приватній фірмі було безпідставно перераховано близько 900 тисяч гривень бюджетних коштів”, — розповіли у поліції про деталі правопорушення.

Слідчі повідомили фігурантам про підозру за фактом розтрати чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб. 

Так ексдиректору ритуальної служби оголосили підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а його заступнику – за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. “Санкція найбільшого покарання передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна”, — уточнили в поліції.

Коломієць Надія

Recent Posts

Доба з холодильником в океані під час урагану: історії дивовижного порятунку (відео)

В одного з чоловіків на західному узбережжі Флориди зламалося рибальське судно за кілька годин до…

7 хв. ago

Пенсію більше не побачите: кому із літніх українців терміново треба прийти до “Ощадбанку”

Чимало українців дуже здивувалися новиною, що деяким пенсіонерам для отримання пенсії потрібно проходити обов'язкову верифікацію.…

15 хв. ago

Роботи-пилососи з Китаю раптово стали ганятися за господарями і лаятися матом

Роботи-пилососи китайського бренду Ecovacs почали переслідувати господарів та їхніх улюбленців, нецензурно висловлюватися і вигукувати расистські образи. З…

24 хв. ago

Без долара, але з рублями: РФ хоче створити систему міжнародних платежів на базі БРІКС

Росія прагне створити нову систему міжнародних банківських платежів на базі блоку БРІКС, щоб обійти чинну глобальну…

33 хв. ago

У Києві знищили озеро, а гроші на відновлення привласнили

У Києві колишній керівник комунального підприємства привласнив кошти на відновленні озера Синє — йому оголосили…

41 хв. ago

F-16 ЗСУ міг збити свій перший ворожий винищувач, в ISW повідомили деталі

Цього тижня у військових колах активно обговорюється інформація про можливе збиття українським винищувачем F-16 російського бомбардувальника Су-34.…

45 хв. ago