Київ готує пересувні мобільні котельні: як вони даватимуть тепло взимку

Київ удвічі збільшив кількість пересувних мобільних котелень, які взимку у разі надзвичайних ситуацій забезпечуватимуть теплом медичні установи та інші об’єкти соціальної сфери.  Про це повідомили у КМДА. 

Сьогодні, 13 серпня, у Києві пройшли чергові тренування рятувальних і комунальних служб, які відпрацьовували оперативне підключення пересувної мобільної котельні.  Працівники КП «Київтеплоенерго» змоделювали її підключення до ліцеїв Святошинського району на випадок знеструмлення й відключення тепла.

Як повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, у 2024 році місто збільшило кількість таких котелень удвічі, зараз їх у розпорядженні тепловиків понад 50 одиниць.

У разі надзвичайних ситуацій котельні забезпечуватимуть теплом медичні установи та інші об’єкти соціальної сфери, а також заклади, на базі яких працюватимуть пункти обігріву.

Сьогодні пересувну котельню під’єднали до вводу будівлі школи, де перебуває один із пунктів обігріву. Обладнання зможе працювати в автономному режимі та обігрівати ліцей.

Теплова потужність мобільної котельні, яку підключили до ліцею, становить 600 кВт. Вона виробляє теплоносій, температуру якого можна регулювати залежно від погодних умов. Котельня повністю автономна та оснащена генератором.

«Ми провели тренування з підключення котельні «з нуля» та оперативно забезпечили будівлю теплом. Це злагоджена робота фахівців «Київтеплоенерго», ДСНС і представників закладу освіти. Такі навчання ми проводимо щомісяця на різних об’єктах соціальної сфери. Наразі нам вдалось зменшити час на підключення тепла удвічі, і зараз час на повне розгортання становить 1,5-2 години», – повідомив головний інженер СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Юрій Паливода.

Мобільні котельні автономні, автоматизовані та енергоефективні. Їх розміщують у безпосередній близькості до будівлі, що мінімізує тепловтрати та підвищує надійність теплопостачання.

Ольга Степанова

Recent Posts

У YouTube з’явилася кнопка “Хайп”

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Ця опція пропонує глядачеві зайняти…

3 хв. ago

До 80 тисяч гривень на дім: кияни можуть отримати безкоштовні генератори

Київська міська влада запровадила програму часткової компенсації вартості генераторів та сонячних батарей для багатоквартирних будинків.…

10 хв. ago

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

1 годину ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

2 години ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

2 години ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

2 години ago