Аферисти все молодші: у Києві спіймали трьох криптошахраїв віком від 16 до 20 років

У Києві викрили трьох шахраїв, що під приводом інвестування в криптовалюту ошукали громадян на майже 400 тисяч гривень. Вони створили Telegram-канал, де пропонували “клієнтам” перераховувати кошти на власні карти – а потім просто припиняли спілкування. Від дій ділків постраждали 52 особи.

Сума збитків від діяльності шахраїв наразі становить приблизно 400 тис грн. У пресслужбі столичної поліції уточнюють: всім трьом вже повідомили про підозру. Ділкам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

“Троє ділків, віком від 16 до 20 років, створили Telegram-канал, у якому розміщували оголошення щодо можливості надвисокого прибутку шляхом інвестування в криптовалюту. Спілкуючись з громадянами онлайн, спільники переконували останніх перераховувати їх кошти на підконтрольні їм банківські карти”, – розповіли в пресслужбі.

Отримавши кошти від довірливих “клієнтів”, підозрювані припиняли з ними зв’язок. Зрозуміло, що жодного прибутку ті не отримували. Під час обшуків у фігурантів вилучили мобільні телефони, банківські картки, сім-карти та інші речові докази. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження.

Псевдо-ТЦК та буцімто військові, що просили про “допомогу”: нові схеми шахраїв у Києві

Нагадаємо, нещодавно у Києві затримали чотирьох шахраїв, які ошукали жителя столиці на 1,7 млн грн. Вони назвалися працівниками ТЦК і ДБР та погрожували чоловіку відправлення на фронт. Крім того, шахраї просили перераховувати гроші на джгути та дрони нібито для військових.

Також ми розповідали, що у столиці затримали шахраїв, які, не маючи жодного відношення до ЗСУ, розсилали листи до благодійних фондів і волонтерських організацій, представляючись військовими і просячи про допомогу. Довірливі представники фондів, не перевіривши інформацію, зв’язувалися з шахраями і домовлялися про надання гуманітарної допомоги. Тепер їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

22 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

24 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

25 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

35 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

37 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

39 хв. ago