Аферисти намагалися продати квартиру киян, доки її не було в місті

У Києві повідомили про підозру у шахрайстві одному з учасників злочинної групи. Відомо, що аферисти використали підроблені документи, щоб продати чужу квартиру на Оболонській набережній в столиці. З’ясувалася, що власниця житла перебувала в іншому місті. Про це 10 травня повідомили в Київській міській прокуратурі.

Організована група підробила документи та продала квартиру жінки, яка тривалий час мешкає в іншому місці. Відомо, що спочатку аферисти підробили документи на підставну власницю, а потім організували покупку підозрюваним цієї квартири. Після цього зловмисник уже в якості “власника нерухомості” спробував продати квартиру за 5,8 мільйона гривень. 

“Дії фігуранта, який виступав підставною особою та спочатку виконував роль покупця квартири, а потім вже виступав її власником при спробі продати, кваліфіковано як пособництво у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах ( ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України)”, – заявили в прокуратурі.   

Зараз правоохоронці наклали арешт на незаконно відчужену квартиру. Слідство встановлює учасників схеми, які допомагали продати житло. 

Слід зазначити, що йдеться про шахрайство, чинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки; а також про шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. За такі порушення закон передбачає покарання позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, а також позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна відповідно. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Генсек ООН стурбований ліквідацією лідера «Хезболли» Насралли

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив глибоку стурбованість через ескалацію конфлікту між Ізраїлем та ліванським…

4 хв. ago

Що буде, якщо поштою прийшла повістка і людина не з’явиться до ТЦК

Повістка вважається врученою, якщо її отримано, відмовлено від отримання або адресат відсутній за місцем проживання.…

14 хв. ago

Пенсію можна збільшити: у ПФУ розповіли, як забезпечити собі спокійнішу старість

Для українців відкрито заробляння стажу не лише на офіційній роботі. Позаторік було ухвалено рішення, що…

18 хв. ago

“Нам потрібна Росія”: в Австрії не хочуть обривати зв’язку з Москвою

Росія не готова до переговорів щодо завершення свого вторгнення до України. Проте в Австрії вважають, що Європа…

21 хв. ago

Ліквідація лідера «Хезболли». Ізраїль перебуває в стані підвищеної готовності

Ізраїль перебуває у стані підвищеної готовності до ширшого конфлікту після того, як стало відомо про ліквідацію…

23 хв. ago

Школярі вчитимуться за новими правилами: які зміни підготувало Міносвіти

"Всеукраїнська школа онлайн" модернізувала свої інструменти для дистанційного та змішаного навчання, повідомляє Міністерство освіти і…

27 хв. ago