Влада жене українців за кордон? Киян попередили про відключення світла на 16 годин на добу

В Україні продовжуються блекаути. Найжорсткіші відключення світла – у Києві. Місцеві жителі змушені проводити без комунальної послуги по 6 годин поспіль. Киян та гостей міста попередили, що ситуація може значно погіршитися – є варіант обмеження електропостачання до 16 годин на добу.

Про можливе ускладнення повідомив секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко. Він зазначив, що світло у столиці можуть вмикати усього на 8 годин, причому половину з них – у нічний період.

“У кращому сценарії світло буде 4 години вдень та 4 години вночі. Але поки що готуємося до різних сценаріїв, в тому числі до найгіршого, до якого нас попереджає ДТЕК”, — вказав Бондаренко.

Як відомо, у столиці розміщено багато об’єктів критичної інфраструктури, які не можна відключати. Тому побутовим споживачам масово вимикають світло. Проблему з дефіцитом генерації посилює аномальна спека – на систему підвищено навантаження, людей просять обмежити використання кондиціонерів та іншою енерговитратної побутової техніки.

В Україні проведуть перевірку справедливості відключень світла

Державна інспекція енергетичного нагляду здійснити поглиблену перевірку дотримання обленерго графіків відключень світла. Річ у тому, що громадяни масово скаржаться на обмеження та несправедливий розподіл електроенергії. Особливо багато звернень від жителів Дніпропетровської області. Фахівці планують перевірити, чи це правда. Ситуацію будуть вивчати щонайменше в п’яти регіонах, і почнуть саме з Дніпропетровщини.

У відомстві уточнили, що недотримання графіків відключень могли бути спричинені аваріями, зокрема через спеку. Однак є підозри, що деякі обленерго припустилися помилки.

“Це ми ретельно перевіримо”, – заявили представники регулятора.

За результатами перевірок буде видано приписи про усунення порушень, а також рекомендації щодо запобігання проблем у майбутньому.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

10 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

20 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

32 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

48 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

48 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

60 хв. ago