У метро Києва запустять човниковий рух: що це таке і на що слід розраховувати киянам

У метро Києва розробляють варіант запуску човникового руху на ділянці "Либідська" — "Теремки". Рух потяга зможе здійснюватися неушкодженим тунелем, який не постраждав під час розгерметизації перегінного тунелю на ділянці "Деміївська" — "Теремки" на "синій" гілці метрополітену.

Про це повідомляє Телеграм-канал “Правий берег Київ” із посиланням на слова директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора. При цьому інтервал руху такого потяга становитиме до пів години.

Відомо, що під час човникового руху один і той самий поїзд рухається в обидва боки однією і тією ж колією без розвороту в кінцевих пунктах. Для організації подібного руху рейкового пасажирського маршрутного транспорту необхідно мати відповідний рухомий склад, який може рухатися в обох напрямках і, як правило, має двері з обох боків вагона.

Варто зазначити, що в київському метрополітені човниковий рух поїздів відбувався під час будівництва станції “Театральна” влітку 1987 року, у перші роки роботи Оболонсько-Теремківської та Сирецько-Печерської ліній, а також з 25 жовтня 2012 року до 6 листопада 2013 року між станціями “Виставковий центр” — “Іподром”.

Шість станцій метро в Києві закрили на пів року

Нагадаємо, що міська влада анонсувала припинення руху метро від “Либідської” до “Теремків” на суботу, 9 грудня, проте вже вдень 8 грудня в КМДА повідомила про екстрене перекриття руху в частині синьої гілки метро.

Як виявилося, у тунелі метро “Деміївська” відбулася розгерметизація і вода почала підтоплювати колії. На місце події прибув міський голова Києва Віталій Кличко, який припустив, що підтоплення сталося через порушення умов будівництва.

На цей час у Києві повністю закрили станції метро “Теремки”, “Іподром”,

Ольга Степанова

Recent Posts

Росіяни проникають у тил ЗСУ через підземні тунелі — Newsweek

Російські окупанти риють підземні тунелі, щоб проникнути за лінію фронту в Україні та атакувати позиції ЗСУ…

40 хв. ago

Піхота пройшла 1 км: ЗС РФ перерізали одну з доріг під Покровськом, — Bild (карта)

Підрозділи ЗС РФ зуміли просунутись вперед на Покровському напрямку, діставшись до однієї з другорядних доріг в…

42 хв. ago

Кабмін змінив порядок бронювання під час мобілізації – Умєрову додали повноважень

Уряд на засіданні 2 липня вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними…

45 хв. ago

Російські підводні човни проводять незаконні операції в Ірландському морі – Telegraph

Російські підводні човни проводили секретні операції в Ірландському морі і Збройні сили Великої Британії перейшли…

46 хв. ago

Енергетичний сектор України зазнав майже $57 млрд збитків під час війни – МВФ

З початку повномасштабного вторгнення український енергетичний сектор зазнав понад $56 млрд збитків. Про це йдеться у звіті…

47 хв. ago

Принцеса Анна поділилася першою заявою після струсу мозку

Принцеса Анна поділилася своїм першим повідомленням після того, як її виписали з лікарні, де вона…

2 години ago