У Києві побили журналіста в call-центрі: поліція почала розслідування

У п’ятницю, 8 березня, у Печерському районі Києва напали на журналістів, які з’ясовували інформацію про діяльність call-центру. Про це повідомляє поліція міста Києва.

Згідно з попередніми даними, журналісти проєкту “СтопКор” отримали інформацію про те, що в одному з офісів бізнес-центру “Алмаз”, що розташований на вулиці Алмазній на Печерську, найімовірніше, діє незаконний call-центр. Вони вирішили перевірити ці відомості, однак коли приїхали за вказаною адресою, то між представниками медіа та людьми, які перебували в офісі, виник конфлікт. У результаті, як очевидно з відео, розміщеного в мережі, один із журналістів отримав тілесні ушкодження.

Що відомо про конфлікт

Судячи з відео, спершу представників ЗМІ намагалися не пустити до приміщення, а коли вони все ж таки потрапили всередину, працівники call-центру почали згортатися і виносити всю техніку та документи, а потім — просто панічно тікати. Журналісти викликали поліцію.

Поки поліцейські зі слідчо-оперативної групи заповнювали документи, четверо невідомих напали на журналістів. Згодом до них також приєднався п’ятий. У підсумку інцидент вилився в криваву бійку. Нападники намагалися вибити з рук медійників техніку, а також завдали одному з репортерів удар в обличчя.

Фото: Скриншот

Поліція Києва відреагувала на факт побиття журналіста — розпочато кримінальне провадження, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 345-1 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо журналіста).

Фото: Скриншот

Поліцейські повідомили, що наразі встановлюються всі учасники інциденту та детальні обставини.

Як повідомив Доценко, на місці події присутній адвокат — якась Вікторія Миколаївна, котра стверджує, що має договір із власником приміщення. Також стали відомі дані одного з нападників: Коваль Кирило Романович.

Фото: Скриншот

“Свою посаду назвати цей чоловік відмовляється: стверджує, що він начебто просто “небайдужий громадянин”, але, схоже, насправді ініціатор штовханини є одним із працівників “колл-центру”, — пишуть журналісти “СтопКору”.

Фото: Скриншот

Поліцейські повідомили, що наразі встановлюються всі учасники інциденту та детальні обставини.

Що відомо про “СтопКор”

Нагадаємо, проєкт “СтопКор” уже не перший рік висвітлює діяльність шахрайських call-центрів, що орудують у столиці та інших великих українських містах, і проводить власні розслідування щодо походження таких “контор”. Як стверджують журналісти, їхні сліди часто ведуть у країну-агресор.

Нещодавно в торговельному центрі Cosmo Mall журналісти “СтопКора” викрили чергових шахраїв, які розмістили в ТЦ “call-центр”. За словами репортерів, щойно співробітники “офісу” побачили журналістів, вони швидко вдягнули куртки і втекли з приміщення. Шахраї також відмовилися давати коментарі.

Крім того, у вересні 2023 року команда “СтопКора” виявила шахрайський офіс у Києві, розташований у ТЦ Capital і, можливо, пов’язаний із колишнім політичним діячем часів Віктора Януковича — Дмитром Табачником.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

13 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

18 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

18 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

18 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

2 дні ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

2 дні ago