Стало відомо, які музеї Києва можна відвідати безкоштовно

У Києві є велика кількість музеїв, які пропонують відвідувачам унікальні експозиції, що дають можливість зануритися у глибини минулого, розкрити таємниці мистецтва та історії. Чимало з них мають вільний вхід.

РБК-Україна зібрало музеї Києва, які можна відвідати безплатно у визначені дні.

  • Національний музей історії України у Другій світовій війні

Меморіальний комплекс, відомий як Національний музей історії України у Другій світовій війні, розташований у пагорбі під монументом “Батьківщина-Мати”. Цей комплекс налічує 5 поверхів та зберігає документи, фонди та експонати, що розповідають історію країни під час війни. Експозиції музею налічують приблизно 400 тисяч предметів, а його колекції постійно поповнюються.

Адреса: вул. Лаврська, 27.

Безкоштовний вхід: останній вівторок місяця для всіх категорій відвідувачів (крім експозицій Гелікоптера Мі-24 і літаків Лі-2, МіГ-23 та екскурсійного обслуговування).

Фото: Національний музей історії України у Другій світовій війні (facebook.com/warmuseum.kyiv.ua)

  • Національний музей історії України

Національний музей історії України – це великий історичний музей, розташований в центрі Києва. Основний акцент експозицій зроблений на важливих історичних подіях, постатях та культурних аспектах національної спадщини.

Адреса: вул. Володимирська, 2.

Безкоштовний вхід: останній понеділок кожного місяця.

Фото: Національний музей історії України (facebook.com/mist.museum)

  • Музей Ханенків

Музей Ханенків – провідний музей світового мистецтва в Україні. Музей пропонує найзначнішу колекцію мистецтва Європи, Азії та Давнього світу в Україні. “Серцем” музейного зібрання є колекція Богдана та Варвари Ханенків, видатних українських колекціонерів та благодійників кінця 19-го – початку 20 століття.

Адреса: вул. Терещенківська, 15-17.

Безкоштовний вхід: перша робоча середа місяця.

  • Музей становлення Української нації

Музей становлення Української нації – перший в Україні інноваційний музей історії, де минуле поєднується з сучасними технологіями. Всі експозиції зроблені на основі історичних досліджень та мають наукове обґрунтування. Над експозицією працювали історики, археологи, етнографи, скульптори, дизайнери. В основі музею – історичні факти, спрямовані на пробудження національної свідомості українців, відчуття гідності та патріотизму.

Адреса: вул. Лаврська, 27,вхід з вул. Запечерної.

Безкоштовний вхід: кожну останню п’ятницю місяця.

Фото: Музей становлення Української нації (facebook.com/Elster.kreativagentur)

  • Музей Гетьманства

Музей Гетьманства – це державний культурно-освітній та науково-дослідний заклад історичного профілю, осередок пам’яток матеріальної та духовної культури, пов’язаних з історією та традиціями козацько-гетьманської доби.

Адреса: вул. Спаська, 16Б.

Безкоштовний вхід: кожну останню п’ятницю місяця.

  • Парк-музей “Україна у мініатюрі”

В парку “Україна в мініатюрі” можна відкрити себе всю Україну: побачити незабутні палаци Криму, гори та замки заходу України, фортеці Поділля і пам’ятки Одеси, а також всі історичні місця Києва. Макети виготовлені в масштабі 1:33.

Адреса: пр-т Броварський 9В, біля ресторану “Млин” (Гідропарк).

Безкоштовний вхід: кожен понеділок відвідування парку безкоштовне для пенсіонерів, інвалідів, учасників бойових дій, багатодітних сімей за наявності відповідного посвідчення.

Фото: Мініатюра Маріїнського палацу (minikiev.kiev.ua)

  • Музей Івана Гончара

Національний центр народної культури “Музей Івана Гончара” – це відкритий культурно-мистецький заклад освітнього, наукового та рекреаційного типу, що своєю діяльністю сприяє спадкоємності досвіду і знань у сфері традиційної народної культури.

Адреса: вул. Лаврська, 19.

Безкоштовний вхід: остання п’ятниця місяця – день відкритих дверей; кожна неділя – безкоштовний вхід для учнів; кожна середа – безкоштовний вхід для власників “Картки киянина”.

PinchukArtCentre

Арт-центр є одним з найбільших і найдинамічніших приватних центрів сучасного мистецтва в Центральній і Східній Європі. PinchukArtCentre став міжнародним хабом сучасного мистецтва, що розвиває українську арт-сцену і генерує критичний публічний дискурс для суспільства в цілому.

Адреса: Велика Васильківська вулиця, Басейна вулиця, 1, 3-2 (метро Площа Українських Героїв)

Вхід вільний.

Фото: PinchukArtCentre (instagram.com/pinchukartcenter)

Перший в Україні музей легендарної техніки Apple відкрився влітку цього року. У ньому налічується понад 100 експонатів. Тут на відвідувачів чекають ексклюзивні автографовані та навіть запаковані гаджети від Apple. А також повна лінійка iPhone від першого до найновішого у робочому стані, найперші iPod, iMac, MacBook, iPad. Іще комп’ютери Apple перших генерацій, серед яких Apple II, оригінальний Macintosh, клавіатури, миші з автографами від засновників Apple.

Адреса: вул. Хрещатик, 42.

Вхід вільний.

rbc.ua

Ольга Степанова

Recent Posts

Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила

Міністерство освіти і науки України продовжує реалізовувати нові ініціативи в рамках комплексної політики в сфері…

19 хв. ago

На аукціоні продали останню річ збанкрутілого мільйонера: що це було

Дії суду в Китаї, який виставив на аукціон пляшку безалкогольного напою як останню річ, що…

20 хв. ago

Щодо України розгортається “війна сигналів”, через місяць буде розвилка — військовий аналітик

Ключові союзники України зможуть представити свою стратегію щодо завершення війни лише після обрання нового президента США та…

22 хв. ago

Викрадені Росією артефакти культурної спадщини помічено на міжнародному чорному ринку

Викрадені з українських музеїв та археологічних пам'яток експонати та артефакти вже почали з'являтися на міжнародному…

33 хв. ago

Є відстрочка чи бронь, але прийшла повістка: що робити

Потрібно прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки навіть тоді, коли людина має відстрочку або…

36 хв. ago

Доведеться розщедритися. В Україні зросли тарифи на паспортні та міграційні послуги

В Україні з 7 жовтня зміниться вартість оформлення паспорта та деяких інших документів. Це також стосується обміну…

39 хв. ago