Краще присядьте: ще один комунальний тариф злетить у ціні слідом за електроенергією і водою

До кінця 2024 року Київ має намір переглянути тарифи на вивіз сміття, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на Сергія Марчука, керівника комунального автотранспортного підприємства 1728. Очікується, що нові ціни будуть введені в найближчі місяці.

Схожа тема нещодавно обговорювалася у Рівному, де дослідження показали, що кількість відходів, що утворюються у мешканців, значно зросла. У середньому мешканці квартир виробляють близько 430 кілограмів сміття на рік, тоді як мешканці приватних будинків виробляють майже на 100 кілограмів більше.

Цей сплеск зробив коригування тарифів неминучим. Зростання обсягу сміття означає збільшення витрат на вивіз, утримання транспортних засобів та роботу полігонів. Крім того, зростання витрат на паливо та технічне обслуговування сміттєвозів зумовлює необхідність підвищення тарифів.

Наразі жителі платять за вивіз сміття 28,36 грн. Проте з новими нормативами відходів та збільшенням обсягів очікується, що ця ставка суттєво зросте.

Мусоровоз

Марчук зазначив, що після затвердження нових нормативів відходів буде проведено остаточний розрахунок для визначення нового тарифу. Хоча точних цифр ще не оголошено, очевидно, що зміни не за горами.

Це стосуватиметься як багатоквартирних будинків, так і приватних будинків, оскільки очікується, що нові ставки покриють усі витрати на утилізацію відходів.

Місцева влада наголошує, що перегляд необхідний для підтримки якісних послуг з вивезення відходів та підтримання чистоти у місті. Жителям також слід готуватися до підвищення інших комунальних платежів через інфляцію та зростання вартості послуг.

Романчук Микола

Recent Posts

Марк Цукерберг замовив для дружини унікальний мінівен Porsche на 660 сил (фото, відео)

Засновник Facebook Марк Цукерберг зробив оригінальний подарунок дружині Прісциллі Чан. Спеціально для неї створили унікальний…

8 хв. ago

Скоро долар може стрімко подорожчати: чи сягне курс 42 гривень

На валютному ринку України останнім часом не відбувається серйозних змін з курсом долара. Однак вже…

16 хв. ago

Будинки на Місяці та Марсі збираються вирощувати: на це витрачатиметься лише кілька місяців

У NASA серйозно замислилися над вирощуванням конструкцій на Місяці та Марсі, в яких, зрештою, зможуть…

25 хв. ago

Росіяни знялися в недолугій туристичній рекламі Північної Кореї – відео

Відеореклама, що заохочує молодих росіян відвідати Північну Корею, стала вірусною через дивний зміст. Про це пише Daily…

34 хв. ago

Названо ідеальне взуття для осінньої погоди: йому не страшні злива та холод

Осінь все більше вступає у свої права – погода стає прохолодною і дощовою. Час подумати про взуття, яке…

42 хв. ago

Ось тепер почнуться проблеми: ТЦК чекають у “гості” українців, інакше буде біда

Відповідно до чинного воєнного стану та загальної мобілізації в Україні особи, які підлягають призову на…

49 хв. ago