У КМДА знову обшуки: цього разу прийшли до екологічного департаменту

У середу, 7 серпня, на території Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА проводили обшуки. Правоохоронці ведуть їх на підставі ухвали Голосіївського районного суду м. Києва від 22 липня 2024 року. Мета обшуків – встановити відомості, що пов’язані з діяльністю КО “Київзеленбуд”, та його взаємодії з підрядними організаціями.

Про проведення обшуків повідомили просто на сайті КМДА. Згідно з повідомленням, підставою для слідчих дій стала діяльність КО “Київзеленбуд” – правоохоронці зацікавилися взаєминами комунальників із підрядними організаціями. Ухвалу щодо проведення обшуків дав Голосіївський райсуд Києва ще 22 липня 2024-го.

“Департамент надає всі необхідні наявні документи, всебічно сприяє правоохоронним органам у проведенні процесуальних дій та розраховує на об’єктивність і неупередженість слідства”, – зазначили у КМДА.

Обшуки у КО “Київзеленбуд” проводять з регулярністю. 2023 року навесні приходили у справі про діяльність постачальників великовантажної техніки. У серпні минулоріч приходили вже у справі про розкрадання коштів на проведенні капремонтів, будівництві та утриманні зелених насаджень. А нинішню справу активізували у червні 2024-го: тоді саме КО “Київзеленбуд” повідомило про обшуки “щодо правовідносин об’єднання з комунальними підприємствами, що входять до його складу”.

Перший обшук відбувся ще 7 червня, тоді співробітники Святошинського управління поліції та Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції проводили обшуки у службових приміщеннях “Київзеленбуду”. У КМДА так саме, як і нині, заявили, що “Київзеленбуд” сприяє розслідуванню – але якоїсь конкретики у повідомленні не було.

Ольга Степанова

Recent Posts

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

2 хв. ago

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

18 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

34 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

43 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

56 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

1 годину ago