У КМДА знову обшуки: цього разу прийшли до екологічного департаменту

У середу, 7 серпня, на території Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА проводили обшуки. Правоохоронці ведуть їх на підставі ухвали Голосіївського районного суду м. Києва від 22 липня 2024 року. Мета обшуків – встановити відомості, що пов’язані з діяльністю КО “Київзеленбуд”, та його взаємодії з підрядними організаціями.

Про проведення обшуків повідомили просто на сайті КМДА. Згідно з повідомленням, підставою для слідчих дій стала діяльність КО “Київзеленбуд” – правоохоронці зацікавилися взаєминами комунальників із підрядними організаціями. Ухвалу щодо проведення обшуків дав Голосіївський райсуд Києва ще 22 липня 2024-го.

“Департамент надає всі необхідні наявні документи, всебічно сприяє правоохоронним органам у проведенні процесуальних дій та розраховує на об’єктивність і неупередженість слідства”, – зазначили у КМДА.

Обшуки у КО “Київзеленбуд” проводять з регулярністю. 2023 року навесні приходили у справі про діяльність постачальників великовантажної техніки. У серпні минулоріч приходили вже у справі про розкрадання коштів на проведенні капремонтів, будівництві та утриманні зелених насаджень. А нинішню справу активізували у червні 2024-го: тоді саме КО “Київзеленбуд” повідомило про обшуки “щодо правовідносин об’єднання з комунальними підприємствами, що входять до його складу”.

Перший обшук відбувся ще 7 червня, тоді співробітники Святошинського управління поліції та Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції проводили обшуки у службових приміщеннях “Київзеленбуду”. У КМДА так саме, як і нині, заявили, що “Київзеленбуд” сприяє розслідуванню – але якоїсь конкретики у повідомленні не було.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

6 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

13 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

18 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

25 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

35 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

37 хв. ago