У Києві затримано псевдоволонтерку, яку підозрюють у привласненні 1,2 млн грн

У Києві правоохоронці викрили 26-річну псевдоволонтерку, яку підозрюють у вчиненні шахрайства. За даними слідства, вона видурила у громадян 1,2 млн гривень. Про це повідомила пресслужба поліції Києва.

За даними поліції, дівчина казала, що збирає гроші на лікування тяжко поранених військових, придбання автівок для Збройних сил України тощо. Однак всі отримані кошти дівчина привласнила та витрачала на онлайн-казино або наркотичні засоби.

Під час розслідування співробітники Солом’янського управління поліції встановили, що для збору коштів дівчина використовувала фейкові акаунти в соцмережах. На них вона робила оголошення про термінові збори грошей на благодійність.

За даними поліції,  підозрювана привласнила 1,2 млн грн. Слідчі встановили трьох постраждалих від її дій. Хоча припускають, що їх кількість може бути «значно більша». Під час обшуків у квартирі дівчини знайшли речові докази протиправної діяльності – мобільний телефон і сім-карти.

Слідчі повідомили фігурантці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене повторно. За цією статтею підозрюваній загрожує до трьох років позбавлення волі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Буде прийнято протягом 48 годин: яке важливе рішення має ухвалити Байден

Як повідомив американський телеканал CNN, протягом найближчих 48 годин президент Сполучених Штатів Джо Байден має…

27 секунд ago

Грошей поменшає: Кабмін хоче переглянути всі виплати

Через надмірну кількість зобов’язань, щодо соціальних виплат та неспроможності підтвердити їх фінансовим ресурсом, Мінсоцполітики перегляне…

3 хв. ago

Медведєв розповів, скільки осіб щодня поповнюють армію РФ

Понад тисячу осіб йдуть служити в російську армію за контрактом або як добровольці, стверджує заступник…

4 хв. ago

“Навряд чи хтось поспівчуває”. У ЗСУ прокоментували можливу відставку Сирського

Керівництво України хоче звільнити Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Серед солдатів навряд чи знайдуться ті, хто…

7 хв. ago

Названо кількість штрафів, які ТЦК можуть виписати ухилянтам від мобілізації

Президент Володимир Зеленський підписав 16 травня новий закон про мобілізацію. Тепер на громадян, які уникають…

17 хв. ago

В Росії затримали командира бригади, який влаштувала різанину в Бучі

Командира 83-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади полковника Артема Городилова, який командував окупантами під час різанини в…

23 хв. ago