У Києві затримали серійного крадія, який “полював“ на автомобілі BMW

У Києві поліцейські затримали серійного злодія, який знімав дзеркала заднього виду з автомобілів BMW. Про це повідомив Відділ комунікації поліції Києва.

За даними досудового слідства, зловмисник спеціалізувався на крадіжці дзеркал заднього виду із автомобілів BMW у Голосіївському районі столиці. Він вибирав автомобілі, що стояли у дворах багатоповерхових будинків. До Голосіївського управління поліції надійшло кілька заяв від власників автомобілів BMW.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану).

Поліцейські досить швидко встановили особу зловмисника. У цьому допомогли аналітики кримінального аналізу територіального підрозділу. Злодієм виявився 31-річний чоловік. На його рахунку щонайменше 10 епізодів крадіжок дзеркал заднього виду з автомобілів BMW у Голосіївському районі Києва. Під час обшуку за місцем проживання фігуранта поліцейські виявили та вилучили речові докази, що підтверджують його причетність до крадіжок.

Вкрадені дзеркала заднього виду фігурант продавав на сервіси по збірці автомобілів у Київській області. Чому він “полював” лише на автомобілі компанії BMW – Відділ комунікації поліції Києва не уточнив.

Зловмиснику вже повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цією статтею – 8 років позбавлення волі.

За даними Нацполіції, в Україні в 2023 році зареєстрували 1278 викрадень автомобілів, що майже на 90% менше, ніж у 2022 році. Найбільше викрадень машин сталося у Донецькій, Херсонській та Дніпропетровській областях – 375, 178 та 168 відповідно. Найменше автомобілів у минулому році викрали в Івано-Франківській та Тернопільській областях – по 4.

За даними поліції, в Україні автомобілі найчастіше викрадають за допомогою код-грабера. Цей прилад вимикає охоронну систему, відчиняються двері та багажник, знімається блокування двигуна.

Поліція рекомендує залишати автомобілі на стоянках з відеоспостереженням або в гаражах з сигналізацією. Також рекомендують оснащувати ТЗ сигналізацією та пристроями, які блокують двері, двигун, коробку передач, встановлювати GPS-трекер. Якщо ж автомобіль все ж таки викрали, то треба одразу повідомити про це поліцію. Це значно підвищує шанси знайти його.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Оберіг” зламався: у системі масштабний збій – зникла важлива інформація

В єдиному електронному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів “Оберіг” стався масштабний збій, в результаті чого…

9 хв. ago

У Воронежі в управлінні ФСБ застрелили співробітника спецслужб, – росЗМІ

У російському Воронежі стався збройний напад на один з об'єктів ФСБ, під час якого від…

15 хв. ago

Усього кілька кліків: жінка заробила гроші, поскаржившись на ділянку свого сусіда

30-річна Айеша зі Сметвіка, Вест-Мідлендс (Англія) заробила 700 фунтів стерлінгів (трохи більше ніж 36 тисяч…

16 хв. ago

ТОП-5 найбільш надійних автомобілів BMW

Автомобілі BMW мають в Україні, як і в багатьох інших країнах, велику популярність. У червні…

28 хв. ago

Ле Пен сказала, які обмеження накладе на Україну, якщо стане прем’єром Франції

Попри спроби дистанціюватися від Кремля, лідерка французьких правих популістів Марін Ле Пен пообіцяла заблокувати відправлення французьких…

37 хв. ago

Секс-скандал у РПЦ: келійник звинуватив митрополита у домаганнях та розповів гарячі деталі

Митрополита Іларіона (Григорій Алфєєв) звинуватив у сексуальних домаганнях хлопець, який працював у нього келійником. Однак…

49 хв. ago