У Києві ТЦК мобілізував головного інженера компанії, що виробляє інноваційні FPV-дрони

Українська компанія «Ptashka Drones», яка займається розробкою та виготовленням FPV-дронів, навчанням інженерів та пілотів, 2 жовтня 2024-го звинуватила Голосіївський районний ТЦК Києва у протизаконних діях. Розробники дронів кажуть про затримання свого спеціаліста співробітниками ТЦК, наполягаючи на тому, що саме його участь у процесі розробки дронів є надважливою. І додають, що ані пояснення, ані докази важливості головного інженера для підприємства не допомогли – він не був заброньований, хоча бронювання на нього мало надійти за лічені дні.

Про конфліктну ситуацію компанія “Ptashka Drones” повідомила у своєму Telegram-каналі 2 жовтня. Інцидент трапився вранці того ж дня, коли головний інженер компанії йшов на роботу.

“ТЦК викрали нашого головного інженера по розробці систем протидії БпЛА прямо вулицею дорогою до роботи. Ми показали всі документи та підтвердили його відношення до нашої компанії. Не допомогло. До критичності та бронювання залишилось менше ніж тиждень”, – повідомили у компанії.

Зазначимо, що “Ptashka Drones” є компанією, яка влітку 2024 року розробила систему самонаведення, що дозволяє FPV-дрону наводитись на ціль без участі оператора. У самій компанії стверджують, що мають цивільно-правові забовʼязання перед військовими частинами та незавершені контракти на поставку ударних дронів. Втім, додають там, Голосіївський ТЦК вирішив, що головний інженер буде більш корисним на військових навчаннях.

Повідомлення від розробників дронів викликало чималий резонанс. Нині пости про мобілізацію інженера “поширюють” десятки користувачів Facebook. Одна з головних тез звучить так: саме інженери та їхні свіжі рішення мають перемогти у війні на виснаження, яку веде з Україною запеклий супротивник. Втім, досягти цього, мобілізуючи інженерів, буде складно – або й зовсім неможливо.

Романчук Микола

Recent Posts

Жила в особняку: колишня модель Playboy тепер ночує в наметі на вулиці (фото)

41-річна Луїза Гловер, яка жила в особняку Г'ю Гефнера, тепер спить на вулиці в наметі…

6 хв. ago

Повне скасування кримінальної відповідальності: у Раді готують новий закон для мобілізованих

У Верховній Раді активно обговорюється законопроект, спрямований на суттєве пом'якшення відповідальності за самовільне залишення військової частини (СЗЧ).…

15 хв. ago

Сотні повісток і десятки штрафів на день: ТЦК восени вмикають “турбо режим”

Юрист Роман Симутін поділився думками про можливі штрафи для військовозобов'язаних, наголосивши, що, хоча поточна ситуація може здатися…

24 хв. ago

Пенсії різко пішли на спад: хоч би на їжу вистачило, а не те щоб на комуналку

Пенсійний фонд України завершив виплату пенсій за вересень, виплативши загалом 62,9 млрд грн. Ця сума…

32 хв. ago

Мобілізація чоловіків старше 50 років: за яких умов звільнять від призову

Чоловіки віком від 50 до 60 років відтепер будуть мобілізовані лише в разі отримання  окремого…

43 хв. ago

Дельфіни вміють посміхатися і роблять це доволі часто, – нове дослідження

Дельфіни мають репутацію чи не найрозумніших тварин на Землі після людей. Це проявляється зокрема і в…

52 хв. ago