Кличко вирішив віддати під забудову торговельними центрами заповідну зону Голосієва

Сьогодні, 4 липня, депутати Київради продовжили дію договорів оренди трьох ділянок у Голосіївському районі. Таке рішення було прийняте на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання.

Депутати Київради  прийняли рішення про поновлення ПАТ «Київська овочева фабрика» договору оренди земельної ділянки «для будівництва та обслуговування об’єктів громадського та комерційного використання, торговельно-розважальних комплексів, офісних центрів, об’єктів житлової забудови, паркінгу» в урочищі Самбурки, що в Голосіївському районі.

Ці ділянки віддали в оренду «Київській овочевій фабриці» ще 20 років тому за часів мера Леоніда Черновецького і строк оренди спливає 30 липня.  

Нагадаємо, у зв’язку з завершенням строку оренди ініціативні громадяни і екологи планувати розширити територію нацпарку «Голосіївський» саме за рахунок цих прилеглих ділянок. Якби це сталося, забудовники нічого не змогли б зробити на цій території. Але оскільки Київрада не пішла на зустріч цій ініціативі, будівництво на цій землі планує фірма KAN Development Ігоря Ніконова, який входив у команду нинішнього міського голови Віталія Кличка і працював його першим заступником у КМДА.

Як повідомляло видання «Главком», питання продовження договорів оренди потрапило у порядок денний Київради попри те, що петиція киян із вимогою припинити договори оренди із «Київською овочевою фабрикою» стосувалася всіх п’яти ділянок. Під цією вимогою підписалися нещодавно майже 9 тис. осіб. Цьогоріч це рекорд. Та й за всю історію столиці це одна з найбільш рейтингових петицій. 

Офіс Генпрокурора також вже оскаржує договори щодо двох ділянок, на яких археологи виявили залишки фортифікаційних споруд, трипільську кераміку, житла часів Київської Русі з глиняними печами тощо.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ухилянтам стане важче? Річку Тису на Закарпатті обнесли “колючим” парканом (відео)

У Закарпатській області вздовж річки Тиса, в якій нерідко виловлюють потопельників, встановили фортифікацію у вигляді загородження…

2 хв. ago

Чому українські біженці вигідні чеській державі: пояснення економіста

Українські біженці у Чехії вигідні для місцевої економіки, бо платять багато податків та заповнюють робочі…

2 години ago

Відключення світла в Україні: як зменшити тривогу у дитини через темряву

Дитина, на відміну від дорослого, не завжди може легко переносити темряву через відключення світла. Спеціалісти…

2 години ago

У Росії оштрафують батьків дев’ятикласників за відмову слухати стоячи гімн «наддержави»

У російському Нальчику оштрафують батьків учнів дев'ятого класу, які на випускному відмовилися стати під час…

2 години ago

Штрафи за неявку у ТЦК можуть бути нескінченними: шлях до 160 тисяч – невеликий

Адвокат Лариса Кісь звернула увагу на серйозні проблеми, з якими стикаються чоловіки, які не приходять…

2 години ago

У Міноборони повідомили, скільки українців оновили свої дані через Резерв+

В Україні добігає кінця термін, коли українцям потрібно оновити свої військово-облікові дані у ТЦК, або через застосунок…

3 години ago