“Острівець виживання”: The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є “острівець виживання” – житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові.

Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїхав у той ЖК, повідомляє The Guardian. “…Олександр каже, що рідко виходить на вулицю. Він уникав громадського транспорту, пересувався лише на автомобілі. Він переїхав до заможного району Києва”, – пише газета.

За словами айтівця, деякі з власників квартир у його будинку були депутатами. “Військові тут не бувають. Наш комплекс – це острівець виживання. Бути бідним в Україні – бути мертвим”, – розповіла дружина Олександра Настя.

Вона поділилася, що переживає за чоловіка і страждає від панічних атак. “Ми одружені 12 років. Ми єдиний організм. Якщо він помре, я теж помру. Можливо, я вб’ю себе”, – додала співбесідниця. Журналісти зазначили, що подружжя платило податки і навіть купило протез для воїна, який втратив ногу.

У центрі уваги мобілізація 2024 – сьогодні це варто знати

16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію, який 11 квітня ухвалив парламент. У документі, зокрема, передбачено “закручування гайок” для ухилянтів. Варто зазначити, що в різних куточках України військові разом з поліцією активно роздають повістки чоловікам у різних громадських місцях. Нагадаємо, що мобілізація в нашій державі зараз з 25 до 60 років.

У період з 23 квітня до 18 травня для чоловіків-українців призовного віку за кордоном запроваджено призупинення надання консульських послуг. Зазначалося, що ці послуги знову почнуть надавати, коли новий закон набере чинності, і тоді такі громадяни України зможуть оновити з-за кордону свої дані у територіальних центрах комплектування.

Екс-командувач армією США в Європі – генерал у відставці Бен Годжес, говорив, що у країнах Євросоюзу знаходяться десятки тисяч чоловіків і жінок “військового віку”, а вони мають бути у Збройних силах України. У Міністерстві закордонних справ нашої держави зазначали, що повернення на Батьківщину чоловіків призовного віку – це питання справедливості.

Ольга Степанова

Recent Posts

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

18 хв. ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

58 хв. ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

60 хв. ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

1 годину ago

Суд РФ заарештував активи німецького банку Deutsche Bank

Під загрозою опинились також банки Unicredit та Commerzbank Арбітражний суд Санкт-Петербурга наклав арешт на російські…

1 годину ago

Які криптовалюти найчастіше використовують злочинці: дослідження

Раніше більшість злочинців використовували біткоїн для розрахунків. Натомість останні кілька років перейшли на стейблкоїни. Це…

1 годину ago