На балачки про відбудову Охматдиту у Києві витратять близько 10 млн грн

На консультацію щодо відбудови сучасного корпусу НДСЛ Охматдит, пошкодженого внаслідок атаки РФ 8 липня, витратять близько 9 млн грн. Послуги включають розроблення проектної документації та виконання робіт з поточного ремонту будівель. Крім цього, від підрядника чекають на аналіз та оцінку інформації, застосування різних аналітичних методів тощо.

Інформацію про проведення тендеру НДСЛ Охматдит розміщено на порталі публічних закупівель Prozorro. Наразі єдиною компанією, що подала заявку на участь у тендері і виграла його, стало ТОВ “Васеньов Інжиніринг”. Саме воно надаватиме консультаційні послуги сертифікованого експерта з інженерно-технічних заходів цивільного захисту щодо відбудови сучасного корпусу НДСЛ “Охматдит”, пошкодженого внаслідок атаки РФ 8 липня.

Відповідно до інформації в тендері, на ці послуги витратять 9 млн 350 тис. грн, хоча очікувана вартість була на сумму майже 9,7 млн грн. Основні завдання включають проведення експертизи містобудівної документації (перевірку відповідності вимогам законодавства, будівельним нормам, та нормативним документам щодо цивільного захисту), комплексну перевірку документації та проєктів будівництва. Також треба буде провести аналіз і оцінку інформації з застосуванням різних методів для аналізу та оцінки факторів цивільного захисту.

Зазначимо також, що ТОВ “Васеньов Інжиніринг” зі статутним капіталом у 10 тисяч гривень зареєстровано у Києві у квітні 2023 року. Згідно з даними на порталі YouControl, основний вид діяльності підрядника — сфера інжинірингу, геології та геодезії, а ще надання послуг технічного консультування в цих сферах. Також це ТОВ займається організацією будівництва будівель, діяльністю у сфері архітектури та безпосередньо будівництвом — від жилих будівель до доріг та автострад.

Тендер, що визначить компанію-відбудовника Охматдиту, проведуть заново, а лікарню вже готують до ремонту

Нагадаємо, днями МОЗ після консультацій з адміністрацією НДСЛ Охматдит та Фондом БО “БФ Охматдит – здорове дитинство” вирішило перепровести тендер на визначення будівельної компанії, що відбудовуватиме дитячу лікарню. Тепер конкурс проводитимуть вже на “державній” платформі, а усі кошти, зібрані після 8 липня на відновлення лікарні, благодійники перерахують на казначейські рахунки НДСЛ “Охматдит”. Таким чином керівництво МОЗ та НДСЛ сподівається вирішити корупційний скандал, що стався через призначення на відбудову фірми, яка не має для цього потужностей.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як мешканцям багатоповерхівок пережити зиму без світла: поради експертів

Мешканцям багатоквартирних будинків варто подбати про автономне живлення насосної групи, яке забезпечить подачу тепла і…

6 хв. ago

Зсув ґрунту спричинив 200-метрове цунамі, яке 9 днів розхитувало Землю: його чули вчені на всій планеті

У вересні 2023 року вчені виявили таємничий сейсмічний сигнал, який тривав дев’ять днів поспіль. Міжнародна команда експертів…

17 хв. ago

З “Газпрому” хочуть здерти останнє: у компанії можуть відсудити десятки мільярдів

Російський газовий монополіст "Газпром" порушив умови постачання газу до Європи і тепер може заплатити за…

26 хв. ago

Жінка продала все заради круїзу навколо світу: зрештою, її «викинули» з корабля (фото)

Американка Дженні Фенікс, розлучена мама двох дітей з Флориди, продала майже все своє майно, щоб…

47 хв. ago

На Волині ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації

У Волинській області ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації. Про…

56 хв. ago

Тосканську віллу королеви Вікторії виставили на продаж за 50 млн євро

Вілла Palmieri, улюблене місце відпочинку королеви Вікторії, розташована на пагорбах на околиці Флоренції, виставлена на…

1 годину ago