У Києві запровадили найжорсткіші відключення світла: експерт пояснив причину

Якщо у більшості регіонів відключення світла становлять від 4 до 8 годин без електрики, то у Києв світла не буде сумарно від 9 до 12 годин на добу.

У Києві та Київській області діятимуть найжорсткіші в Україні обмеження подачі електроенергії. І найближчим часом ситуація не зміниться, адже така ситуація з графіками у столиці пов’язана з великою кількістю критичної інфраструктури. В результаті рядовим споживачам в умовах дефіциту залишається менше струму.

Про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко на брифінгу 3 червня.

Зазначимо, якщо в більшості регіонів гарантовані відключення світла за графіками становлять від 4 до 8 годин на добу, то у Києві, за умови цілодобової дії графіків, світла сумарно не буде від 9 до 12 годин на добу, залежно від дня тижня.

Харченко пояснив, що у разі дефіциту електроенергії системний оператор “Укренерго” розподіляє всю доступну в країні електроенергію регіонами згідно з прогнозами споживання. “Якщо у когось у прогнозі 100 МВт, а є лише 90 МВт, то їм дали ліміт у 90, у когось 150 МВт – дали 130 МВт. Тобто за відсотковим розподілом”, – розповів Харченко.

Після цього всі регіони із виділеного “Укренерго” обсягу електроенергії покривають критичну інфраструктуру. А вже інше – розподіляють на інших споживачів, зокрема побутових.

“І Київ, як столиця, має найбільшу кількість критичної інфраструктури. Відповідно відсоток споживання критичної інфраструктури в Києві відчутно вищий, ніж по країні. Тому кияни та малий і середній бізнес Києва, які не є критичною інфраструктурою, отримують менше у відсотках, ніж у будь-якому іншому регіоні. Це така реальність”, – пояснив експерт.

Ольга Степанова

Recent Posts

Зеленський розкрив, як спецназ СБУ готує наступний Рамштайн

Зараз триває робота політичних команд України та Сполучених Штатів для підготовки 25 зустрічі з питань…

7 хв. ago

Створили зручну правду: вчені змогли переконати людей у реальності помилкових спогадів

Здатність до уяви — потужна когнітивна функція нашого мозку. Однак вона створює серйозну проблему, що…

17 хв. ago

Лід на Землі стає дедалі небезпечнішим: що робить його таким слабким і ламким

Кліматична криза вже тут, внаслідок чого на світ обрушилися хвилі спеки, посухи та лісових пожеж.…

26 хв. ago

Шахраї обдурили Apple, замінивши 6000 підроблених iPhone на оригінальні

Цього тижня Міністерство юстиції США оголосило вирок двом шахраям, які зуміли провернути велику аферу з…

34 хв. ago

В одній із областей розпочнуть масову перевірку рішень ВЛК та МСЕК

На Волині розпочнуть масштабну перевірку рішень медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) та військово-лікарських комісій (ВЛК). Про…

41 хв. ago

“Франція нічого не постачає”: Макрон закликав не давати зброї Ізраїлю

Президент Франції Еммануель Макрон закликав припинити поставки зброї Ізраїлю, щоб він не міг використовувати цю військову допомогу…

50 хв. ago