Кличко потрапив у міжнародний скандал: “Активно промиває людям мізки”

Багатьом здається, що Віталій Кличко не справляється із керуванням містом, особливо коли йдеться про збереження історичних будівель. Критики звинувачують його в тому, що він не зупинив руйнування таких об’єктів, як Садибу Зеленських, та інших проблем міста, наприклад, у зламі тунелів метро.

Активісти, які намагалися врятувати будівлю 19 липня, зіткнулися із жорстким опором та не змогли зупинити знесення. На їхню думку, мер не бере на себе відповідальності за проблеми Києва. Про це написали у Politico.

“Легко просто сказати, що як мер я несу відповідальність за все в місті. З одного боку, так, але є нюанси. Місто не видає дозволу на будівництво і не має жодного впливу на забудовників, яким належать історичні. будівлі”, – заявив Кличко.”

Садиба Зеленских / фото: Слідство.Інфо

На місці колишньої елегантної садиби тепер висить табличка, на якій написано: “Ця будівля була зруйнована з ініціативи Віталія Кличка”.

Кличко, колишній чемпіон світу з боксу, відомий як Доктор Залізний Кулак, досі асоціюється із боротьбою проти російської агресії. Проте для багатьох киян його робота у ролі мера залишає бажати кращого.

“Моя перша професія – навіть не спортсмен, а міський гід Києва. Я знаю, як важливо зберігати культурну спадщину, і я роблю все, що можу”, – сказав Кличко Politico.

Кличко відкидає всі звинувачення та каже, що його адміністрація не підтримує забудовників. Він вважає, що це політична атака і що місто не має повноважень втручатися у приватні забудови.

Мер звинувачує будівельні компаніїцентральний уряд та правоохоронні органи в тому, що вони заважають його роботі та маніпулюють ситуацією. Центральна влада, у свою чергу, стверджує, що мерія не підготувала потрібні юридичні документи для захисту історичних будівель.

Віталій Кличко / фото: Facebook

Активіст звинуватив Кличка у “промиванні мізків” народу

Місцеві вибори в Україні, які мали відбутися у 2025 році, поки що відкладені через воєнний стан. До війни Кличко двічі переобирався і мав високий рейтинг, хоча цього року довіра до нього стала знижуватися.

Активіст Олег Симороз сказав виданню, що Кличко залишається популярним лише завдяки своїй популярності та стабільності:

“Кияни продовжують голосувати за нього, тому що його пропаганда активно промиває людям мізки, змушуючи їх помилково вважати, що інші альтернативи ще гірші. І він добре відомий, він стабільний”.

Олег Симороз / фото: Суспільне

Симороз, який втратив обидві ноги на війні, страждає від незручностей у Києві. Закриття станцій метро та пробки стали для нього справжнім випробуванням, і він вважає, що місто зараз страждає не лише від зовнішніх ворогів, а й від внутрішньої бюрократії та корупції. Кличко вважає, що корупцію вже переміг.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

13 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

23 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

35 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

51 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

51 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

1 годину ago