Російські терористи шукають у Києві підпалювачів автівок ТЦК просто в пабліках з вакансіями

Спецслужби країни-агресора вербують українців для підпалу автівок військових та ТЦК у пабліках з пошуку роботи у Telegram. Злочинці маскуються під добропорядні компанії, причому пропонують непоганий заробіток для кандидатів – але зрештою виявляється, що “робота” полягає у знищенні майна та створенні картинки для російської пропаганди. Про такі “вакансії” розповідають самі кияни, яким поступали пропозиції від представників ворожої країни.

Пропозиції вчинити злочин поступають киянам у пабліках з пошуку роботи. Так, днями киянка Юлія відгукнулася на вакансію менеджера з продажу із чималою зарплатнею у 3 тисячі доларів. А щойно зв’язалася з менеджером, несподівано отримала пропозицію підпалити автівку ТЦК. Про це вона розповіла телеканалу “Київ 24”.

“HR-менеджер”, який пропонував нібито роботу, відповів Юлії, що її задача полягатиме у спаленні автівок. Оплату запропонував пересилати на криптогаманець, а про умови підпалу повідомив, що усі подробиці, від вибору “мішені” до часу доби та інших умов її виконання, треба обирати самостійно.

“Можна вдень, можна вночі. Можна одному, можна з друзями. Машини за заданими критеріями ви обиратимете самі”, – говорилося у повідомленні.

Крім того, у разі, якщо Юлія відмовиться від завідомо злочинної діяльності, представник спецслужб країни-агресорки запропонував їй самостійно, за “комісійні”, знайти того, хто б погодився виконати терористичний акт. Ще й запевнив, що “максимально професійно” підготує до скоєння підпалу.

Після того, як здійнявся скандал, паблік із вакансіями, де російські терористи розмістили пропозицію, видалив її та викрив злочинців, що маскувалися під працедавців. Втім, подібні випадки трапляються все частіше, а українські спецслужби оперативно викривають громадян, що схиляються до співпраці зі спецслужбами країни-агресора, та притягають їх до відповідальності.

Ольга Степанова

Recent Posts

ТОП-4 фрази людей із низькою самооцінкою

Часто людей цікавить, як виглядає занижена самооцінка - тобто як розпізнати особистість, яка має таку…

4 години ago

РФ на законодавчому рівні забороняє книги з історії України

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що Росія на законодавчому рівні забороняє книги про українську…

4 години ago

Водіїв почнуть примусово доставляти до ТЦК

В Україні з 16 липня 2024 року набувають чинності нові положення закону про мобілізацію та…

4 години ago

ШІ спричинить глобальний світовий блекаут за три роки

Технологічні експерти та аналітики передбачають: протягом найближчих трьох років штучний інтелект споживатиме більше енергії, ніж велика європейська…

4 години ago

ISW: Цей удар допоміг зупинити наступ росіян

ЗСУ зможуть зірвати масштабні наступальні операції окупантів, якщо західні союзники України дозволять бити військовими об'єктами…

4 години ago

Скільки українців оновили свої військово-облікові дані

Станом на 7 липня 2024 року майже 3,2 млн українців оновили свої військово-облікові дані.

5 години ago