Site icon Експерт

Заготовки на зиму: рецепт бочкових хрустких огірків у бочках

Червень — пора дозрівання і заготівлі на зиму огірків. Мариновані, консервовані, квашені вони використовуються як головна закуска, для приготування бутербродів, салатів, солянок і багатьох інших страв. Рекомендуємо приготувати бочкові огірки, які виходять хрусткими та дуже смачними. Рецептом цієї заготовки поділилися в блозі “Консервація і кулінарія”.

Бочкові хрусткі огірки

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Замочити огірки на дві години в холодній воді. Стерилізувати банки не потрібно.

Викласти на дно банок усі приправи і прянощі. Зверху акуратно укласти й утрамбувати огірки.

Для розсолу необхідно брати тільки холодну воду. Налити воду в банку з огірками, потім злити її в інший посуд.

Порахувати потрібну кількість солі. У воді розчинити сіль і залити огірки розсолом. Поставити банки в таз і накрити пластиковими кришками. Потім залишити банки в тазу в теплі на три доби. Коли огірки скиснуть, їх можна перенести в підвал. Щоб огірки обов’язково вийшли хрусткими, їх потрібно брати свіжими і вимочувати трохи більше двох годин. Ще можна додати в банки трохи гірчичного порошку.

Читати повну версію