Якщо хочеться приготувати ситну та вишукану вечерю, використайте червону рибу. Їїї можна дуже смачно запекти в духовці. Для соковитості додайте кружечки апельсину.
Ідея приготування запечених стейків з червоною рибою на вечерю опублікована на сторінці фудблогерки viktoria.panasiuk в Instagram.
Інгредієнти:
- 4 стейки червоної рибки (лосось, форель)
- 4 ст.л. соєвого соусу
- 2 ст.л. меду
- сік половини апельсина
- 1 ст.л. приправи “томат, базилік та часник”
- 3 гілочки розмарину
- сіль за смаком
- дольки апельсина
- журавлина
- оливкова олія (для змащування форми)
Спосіб приготування:
1. Стейки з рибки миємо та просушуємо паперовим рушничком.
2. Гострим ножем вирізати внутрішню частину з кісточкою.
3. Відділити одну сторону риби від шкіри, сформувати медальйон і зафіксувати ниткою.
4. Для маринаду поєднати соєвий соус з медом, апельсиновим соком та приправою.
5. Форму для запікання змастити оливковою олією, викласти медальйони, щедро просочити їх маринадом за допомогою гілочки розмарину і посолити за смаком.
6. Зверху на кожен медальйон викласти дольку апельсину, додати гілочки розмарину та ягоди журавлини.
7. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.

