Site icon Експерт

Як приготувати соковиті курячі стегна в духовці: додайте один сезонний інгредієнт

Запечені курячі стегна – одна з найзручніших страв для сімейної вечері, адже м’ясо готується швидко, залишаючись м’яким та ароматним. Щоб надати знайомому рецепту святкової нотки, достатньо додати один доступний сезонний інгредієнт – мандарини. Їхній природний аромат і легка солодкість роблять м’ясо більш соковитим, а готова страва виглядає особливо апетитно.

Ідея приготування запечених курячих стегон з мандаринами опублікована на стоірнці фудблогерки radostina ksenia в Instagram.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. У глибокій мисці змішайте стегна з сіллю, перцем, приправою, соєвим соусом, сметаною або майонезом.

2. Додайте сік мандарину та лимона, перемішайте й залиште мінімум на годину, щоб м’ясо увібрало аромат.

3. Наріжте мандарини кружальцями та викладіть на деко.

4. Посипте сушеним розмарином – він підсилить аромат під час запікання.

5. Розмістіть м’ясо поверх мандаринових скибочок так, щоб воно рівномірно пропіклося.

6. Поставте деко в духовку, розігріту до 180 °C, і готуйте 40-45 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Читати повну версію