Site icon Експерт

Як приготувати пасту з сиром як у ресторані: дієві поради

Професійний кухар та кулінарний інструктор Френк Прото поділився своїми найкращими порадами, які допоможуть врятувати вашу пасту від поширених помилок під час приготування.

Так, він стверджує, що найкращі версії цієї страви містять більше одного виду сиру, певну форму пасти та один “секретний інгредієнт”, пише Express. 

Для початку він пояснює свій вибір сиру та те, як його приготувати. “Чеддер для гостроти, Гауда для смаку та вершковості, а потім я дода. трохи тертого пармезану, щоб надати страві пікантності. Дотримуючись цієї базової формули, ви вирішите багато проблем, які зазвичай виникають під час приготування макаронів з сиром”, – заявив кулінар.

Ще один чудовий спосіб переконатися, що ваша сирна страва не зіпсується ще до початку приготування – це використовувати брикети сиру замість зручних попередньо натертих заготовок.

“Щодо макаронів з сиром, я вважаю надзвичайно важливим купити брикет сиру та самостійно його натерти. Попередньо натерті сири містять речовини, що запобігають злежуванню, та целюлозу. Я вважаю, що це надає соусу зернистості, тому купіть брикет сиру, приділіть хвилину-дві та натріть його самостійно”, – пояснив він.

Коли йдеться про пасту, назва страви говорить сама за себе, і людям варто обирати макарони з отворами за замовчуванням. Це потрібно для того, аби було місце для соусу.

Френк варить свою пасту в підсоленій воді до стану “аль денте”, стверджуючи, що тоді вона набуде “ідеальної текстури”, коли пізніше додасть сирний соус. Потім він відкладає варену пасту на деко, і переключається на надзвичайно важливу хрустку посипку, яка вже робить цю страву набагато смачнішою.

Професійний кухар будь-якою ціною уникає духовки на цьому етапі, стверджуючи, що вона перетворить страву на “висохлу цеглу”. Натомість він використовує сковороду на плиті та підсмажує панірувальні сухарі панко з часником та маслом.

Зрештою, соус готується з використанням усього, що можна очікувати, плюс одного особливого інгредієнта. Френк пояснив: “Для приготування мого соусу я використовую один особливий інгредієнт, який, можливо, не є типовим. Це – цитрат натрію”.

Це тип солі, яка зв’язує жир і білки сиру разом і створює суперкремовий соус.

Френк стверджує, що це “секретна зброя сучасного шеф-кухаря для вершкових макаронів з сиром”. Соус готується з поєднання суміші трьох сирів, цибулі, часникового молока та цитрату натрію.

Читати повну версію