Site icon Експерт

Як приготувати дуже смачні яйця-пашот із додатковим інгредієнтом від Гордона Рамзі

Мільйони людей люблять їсти яйця. У вареному або смаженому вигляді, на сніданок, обід або вечерю – неважливо. При цьому є безліч рецептів, які досить складно втілити в життя. Особливо це стосується яйця пашот. Адже складно домогтися, щоб білок був щільним, а жовток залишався рідким. Це справжня навичка, яку багато хто хоче освоїти.

Завдяки відомому шеф-кухарю Гордону Рамзі, ми можемо стати ближче до ідеального результату, пише Express. За його словами, весь секрет у додаванні простого інгредієнта у воду під час приготування яєць-пашот.

Він поділився своїм методом у TikTok, і кулінари-початківці зраділи, що він нарешті розкрив свій секрет. Для початку, за його словами, потрібно довести воду до легкого кипіння.

Потім злегка посолити воду і додати трохи оцту. За словами Гордона, це “зміцнює” білок, а також обволікає білок навколо жовтка. Перед тим як додати яйце, акуратно розмішайте воду.

“Візьміть яйце і дуже обережно розбийте його в миску. Це дасть змогу акуратно опустити його у воду. Що відбувається далі? Білок починає обволікати жовток, створюючи цей гарний пашот, який має вигляд майже як кулька моцарели. Тримайте воду в легкому кипінні, а потім зменшіть вогонь”, – заявив Рамзі.

Потім потрібно перевернути яйце так, щоб красивий бік опинився нагорі. Дуже обережно потрібно вийняти його на паперовий рушник, потім акуратно використовувати ложку.

Папір допоможе увібрати зайву воду.

У відео Гордон не згадує, скільки часу потрібно для приготування яйця-пашот. Однак більшість експертів рекомендують готувати його близько трьох хвилин, щоб білок був щільним, а жовток рідким.

Читати повну версію