Site icon Експерт

Тушкована капуста з томатною пастою: як приготувати смачну пісну страву

Тушковану капусту можна приготувати за різними рецептами. І це, напевно, найпростіший. Ця страва готується без м’яса, тому підходить для вегетаріанців і тих, хто постить. Вибирайте пружний і соковитий качан. І для кислинки в нього додамо томатну пасту. Можна покласти свіжі помідори. Рецептом поділилися на сайті Etnosoft.

Тушкована капуста з томатною пастою

Інгредієнти:

Спочатку підготуйте капусту: вимийте, видаліть зіпсовані листочки. Качан нашаткуйте тонкою соломкою. Викладіть у миску та посоліть. Відтисніть руками, щоб видалити зайву рідину.

Цибулину очистіть і наріжте кубиками. Моркву натріть на великій тертці. У сковорідці з товстим дном розігрійте олію, викладіть цибулю й обсмажте до прозорості. Додайте терту на тертці моркву і тушкуйте ще три хвилини, помішуючи.

До цибулі та моркви додайте капусту, перемішайте. Перемкніть вогонь на мінімум, накрийте кришкою і тушкуйте близько 15 хвилин. Помішуйте, щоб овочі не підгоріли. Томатну пасту розведіть невеликою кількістю води, а потім перелийте в сковороду з овочами. Замість пасти можна використовувати свіжі нарізані помідори, лечо або пасату.

Додайте спеції: запашний перець, лавровий лист і кмин. Перемішайте, а потім тушкуйте ще хвилин вісім. Посоліть і поперчіть.

Перед подачею видаліть лавровий лист і запашний перець. І додайте дрібно нарізану зелену цибулю.

Можна замінити частину свіжої капусти на квашену. Можна додати трохи зелених оливок.

Читати повну версію