Site icon Експерт

Сирне печиво з заварним лимонним кремом: рецепт незвичайної випічки

Ніжний сирний смак печива чудово доповнює лимонний курд (заварний крем із лимонним соком).

Інгредієнти

цукор 2/3 склянки

вершкове масло 250 г

яйце 1 шт.

ванільний екстракт 1 ч. л.

борошно 2 та 1/4 склянки

сіль 1/2 ч. л.

лимонний курд (заварний крем)1/2 склянки

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть два дека пергаментним папером.

2. В чаші електричного міксера з насадкою-лопаткою збийте вершкове масло й цукор до отримання легкої та повітряної маси. Додайте яйце і ваніль та перемішайте до однорідної консистенції. Додайте в міксер борошно й сіль та перемішуйте на середній або низькій швидкості, доки не утвориться тісто.

3. Використовуючи невелику ложку для печива, сформуйте з тіста кульки вагою приблизно по 1 столовій ложці, катаючи кожну між долонями, щоб вони стали круглими. Розкладіть на підготовлених деках, залишаючи між кожним печивом відстань близько 2 сантиметрів. Пальцем, великим пальцем або тильним боком мірної ложки на ½ чайної ложки зробіть поглиблення в центрі кожної кульки.

4. Використовуючи ложку, кондитерський мішок або пакет зі зрізаним одним кутом, заповніть кожне заглиблення приблизно ½ чайної ложки лимонного курда. Працюючи з одним деком за раз, покладіть його до духовки та випікайте, доки він не стане трохи золотистим по краях, 10-12 хвилин. Перекладіть на решітку до повного остигання. Повторюйте, поки все печиво не буде сформоване та випечене. Зберігайте в герметичному контейнері до 4 днів.

tsn.ua

Читати повну версію