Site icon Експерт

Що солодке приготувати дитині на сніданок: страви, які стануть улюбленими

Сніданок для дитини має бути не лише поживним, а й смачним, щоб зранку хотілося сісти за стіл. Легкі та солодкі страви з фруктами, ягодами чи овочами допоможуть урізноманітнити меню й стануть улюбленими ласощами малечі. До того ж, готуються вони швидко і не потребують складних інгредієнтів. Нижче зібрано кілька простих рецептів, які легко приготувати вдома.

Ідеями приготування смачних сніданків для дитини поділилась фудблогерка  gavrish.nastya на своїй сторінці в Instagram.

Бананово-яблучні млинці

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Банан розімніть виделкою до пюре, яблуко натріть на дрібній тертці. Змішайте фрукти, додайте яйце та борошно. Перемішайте до однорідного тіста. Смажте млинці на сухій сковороді або з невеликою кількістю масла гхі до золотистої скоринки.

Бананово-морквяні млинці

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Банан розімніть, моркву натріть на тертці. Змішайте інгредієнти, додайте яйце й борошно. Смажте млинці до рум’яної скоринки.

Бананові кекси з ягодами

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Банан розімніть до пюре, додайте яйце, борошно, розпушувач і масло. Перемішайте до консистенції сметани. Розлийте тісто у формочки, покладіть ягоди. Випікайте при 180°С близько 25 хвилин.

Вівсяні кекси

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Вівсянку подрібніть до стану борошна, додайте яйце та банан. Замісіть тісто, розлийте у формочки. Випікайте 20 хвилин при 180°С.

Яблучні кекси

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Банан розімніть, додайте йогурт, яйце, борошно та розпушувач. Тісто розлийте у формочки. Додайте шматочки яблука зверху чи всередину. Випікайте 25 хвилин при 180°С.

Палички з ягодами

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Банан розімніть, змішайте з сирком, яйцем і манкою. Залиште на кілька хвилин, щоб манка набухла. Тісто розлийте у формочки, додайте ягоди. Випікайте 20 хвилин при 180°С.

Бананово-полуничні вафлі

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Банан і полуницю перебийте блендером. Додайте яйце, борошно та розтоплене масло. Смажте у вафельниці або запікайте як кекси при 180°С близько 25 хвилин.

Бататово-яблучні вафлі

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Батат і яблуко натріть, змішайте з яйцем, борошном, розпушувачем і маслом. Смажте у вафельниці до золотистої скоринки.

Читати повну версію