Україна вибудовує власну культурну дипломатію не лише через символи, історію та мистецтво, а й через національну кухню.
Про це інформує “Радіо Свобода”.
У цьому переконаний відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, який уже третій рік готує для найвищих іноземних делегацій та світових лідерів, що відвідують Україну.
Головні позиції меню, яке зазвичай пропонують іноземним політикам, складаються з традиційних, але глибоко ідентичних українських страв: борщ (у різних регіональних інтерпретаціях), качана каша, верещака, сирники тощо.
Борис Джонсон — вперше скуштував сирники та дізнався, що борщ — саме український, а для лідера Індії — страви проходили особливий протокол безпеки: усе перебили в блендері.
У дипломатії це вже називають формулою Soft Hard Power — м’яка сила через страву, але з твердим політичним результатом.

